Nexus wint uit van Sperwers

KORFBAL - Nexus heeft ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen. Uit in Rotterdam werd Sperwers met 10-17 verslagen.

Afgelopen zaterdag stond voor Nexus de wedstrijd tegen Sperwers op het programma in de 3e klasse G van het veldkorfbal. In de eerste competitieronde wist Sperwers niet voorbij Thor te komen in de Rotterdamse derby. Nexus daarentegen kwam in de eerste competitieronde zonder geweldig te spelen niet in de problemen tegen Aurora. Gezien de verwachte onderlinge krachtsverhoudingen zou Nexus met niets minder dan een winstpartij tevreden moeten zijn. Die winstpartij kwam er ook, maar naar tevredenheid over het spel was het - zeker in de 2e helft - soms ver te zoeken. Uiteindelijk zegevierde Nexus met een 10-17 eindstand.

Nexus startte fris van de lever. De ploeg van Mario Bernard wist met goede en snelle aanvallen gemakkelijk tot scoren te komen. Dit zorgde halverwege de 1e helft voor een voorsprong van maar liefst 1-9. Door de ietwat verzwakte concentratie en wat onzorgvuldigheden  bij de Schiedammers wist Sperwers de achterstand enigszins in te lopen. Tot zover leek er nog niet zoveel aan de hand voor Nexus. Tot aan de rust wist Nexus de voordelige marge ook te behouden.

In de tweede helft kreeg Nexus minder vat op de wedstrijd. Getriggerd door een aantal zeer discutabele vrije ballen en strafworpen ging Nexus steeds meer tegen zichzelf spelen, waardoor aan Schiedamse kant de doelpuntenproductie nagenoeg stilviel. Sperwers trok zich hier weinig van aan en naderde Nexus tot op 3 punten. Na een time-out en een aantal wissels wist Nexus het tij weer te keren, waardoor het niet meer in de problemen kwam. In de laatste 3 minuten wist de Bernard-equipe nog een aantal keer gemakkelijk de korf te vinden, waardoor de Schiedammers met een 10-17 overwinning hun ongeslagen status wisten te behouden.

Na twee speelronden staat Nexus samen met Thor, Sporting Badhoevedorp en Oosterkwartier op 4 punten uit 2 wedstrijden. Op zaterdag 25 september staat de wedstrijd Nexus – Fluks op het programma. De wedstrijd op Thurlede begint om 15:30 uur.