NEXUS wint ook 2e degradatiewedstrijd tegen Korbis en handhaaft zich hiermee

KORFBAL - Voor een goed gevulde tribune in de Margriethal is Nexus erin geslaagd zich te handhaven in de 2e klasse van het zaalkorfbal. De Schiedamse korfballers deden dit door in de beslissingswedstrijden tweemaal Korbis te verslaan.

De 1e ontmoeting - vorige week zaterdag - werd pas in de slotminuten beslist in het voordeel van Nexus. Het gaf de Schiedammers het nodige zelfvertrouwen in de alles beslissende wedstrijd waarin gisteren minimaal een gelijkspel behaald moest worden om degradatie te voorkomen. Dat zelfvertrouwen spatte er van meet af aan vanaf, getuige ook een vlotte 3-0 voorsprong. Korbis zat geen moment goed in de wedstrijd en moest lijdzaam toezien hoe Nexus de voorsprong vergrootte tot een maximum van 7 doelpunten verschil. Op een stand van 15-11 floot de prima leidende Jan de Leeuw af. Daarmee had Nexus haar vege lijf gered en daalt Korbis af naar de 3e klasse.

snoek

Met een droog schot van afstand was het routinier Kim Majoor die in de 1e aanval meteen de 1-0 wist aan te tekenen. De pupillen van coach Bernard, waar Daphne Poot verdienstelijk de afwezige Lisa Stouten verving, gingen daarmee op dezelfde voet door als waar zij een week eerder mee geëindigd waren. Bernard: “Onze 1e helft van vorige week was erg statisch, ik heb de ploeg dan ook op het hart gedrukt om met veel energie en beweging te gaan spelen, zoals we dat tegen ODO en vorige week in de 2e helft ook deden”. Dit wierp zijn vruchten meer dan af, want de Schiedammers scoorden in de 1e helft 9 keer. Tel daarbij op dat Nexus ook in de rebound een overwicht had en de 9-3 ruststand is eenvoudig verklaard.

Ook in de 2e helft was Nexus de bovenliggende partij. Korbis probeerde het tempo uit de wedstrijd te halen, maar het enige effect was dat Nexus uitliep naar een verschil van 7 (12-5) en dat de -voor Korbis- kostbare tijd wegtikte. Met nog een kwartier op de klok kwam er wat meer tempo in bij de gasten, het was echter te laat om het tij nog te doen keren.

Nexus kon het zich zelfs nog veroorloven om in de slotminuten een handvol wissels toe te passen. Het verlossende eindsignaal kwam bij een 15-11 stand. Aanvoerster Juliette van Schie was zichtbaar blij na afloop van de wedstrijd: “We hebben vandaag als een sterk collectief gespeeld en terecht gewonnen. We scoorden over meerdere schijven en Korbis had daar geen antwoord op”.

Nexus kan zich nu voorbereiden op de 2e helft van de veldcompetitie, die aanstaande zaterdag al begint. Nexus moet het daarin opnemen tegen Sperwers uit Rotterdam (sportpark Thurlede, 16.00 uur).