Nexus wint en kan volgende week kampioen worden

Nexus wint en kan volgende week kampioen worden

KORFBAL - Na het door Nexus veiligstellen van de promotieplaats, met de winst van vorige week tegen NIO, is het doel voor de laatste twee wedstrijden van de zaalcompetitie voor de Schiedamse korfballers duidelijk: winnen. Door het verlies van kampioensconcurrent Movado is tweemaal winst genoeg om de competitie als kampioen af te sluiten.

Een niet eenvoudige opgave om “op Zuid” tegen het altijd lastige OZC de punten binnen te halen. Toch slaagde het team van coach Bernard met verve voor deze 1e finale. Nexus heerste weer eens in de rebound waardoor met name Kim Majoor en Juliette van Schie zich in aanvallend opzicht konden onderscheiden. Nexus liep in de eerste helft uit naar 8-12 en ook in de 2e helft bleef Nexus altijd aan de goede kant van de score, al bleef OZC knap op het vinkentouw zitten. Op een 16-18 stand zette Nexus echter een eindsprint in, waarna de teller op 18-24 bleef steken.

Om 19.50 uur floot de goed leidende scheidsrechter Coolegem de wedstrijd van start. OZC wist de scoren te openen maar al snel weet Nexus door een gemaakte strafworp van Dionne van Dijk de 1-1 op het scorebord te zetten. Na een paar minuten spelen kan Nexus een eerste gaatje slaan. Nexus zet daarmee de stand op 1-4 mede door de afstandsschoten van Juliette van Schie en Nick Pak.

De heren van OZC schieten ook zuiver en zorgen voor een stand van 3-6. De dames van Nexus nemen echter de aanvallen over en met een mooie doorloper van Daphne Poot en afstandsschot van Kim Majoor wordt er een eerste gat van 4 verschil geslagen (4-8). Er wordt om en om gescoord maar helaas zorgen de heren van OZC weer voor 2 doelpunten op rij en brengen de stand terug naar 7-9. Het gat moet terug naar 4 en met 2 rake afstandsschoten van Van Schie gaat Nexus de rust in met een 8-12 voorsprong.

Na rust is Nexus het even kwijt en dat geeft OZC de mogelijkheid om weer gevaarlijk dichtbij te komen. De gastheren weten driemaal op rij de korf te vinden en zetten de stand op 11-12. Gelukkig weet Nexus zich te herpakken in de persoon van Noah Poppelier; vanuit het voorveld weet hij de korf te vinden en zet de stand daarmee op 11-13. Het lukt OZC zo niet om op gelijke hoogte te komen en Nexus bouwt de voorsprong verder uit. Het blijft een over en weer van doelpunten en met nog 6 minuten op de klok staat het inmiddels 16-21. Dit kan -en mag- Nexus niet meer uit handen geven. OZC is inmiddels overgeschakeld op achterverdedigen en dit geeft Nexus de kans om de laatste minuten sober, maar doelmatig, weg te spelen en de wedstrijd met een uitslag van 18-24 naar zich toe te trekken.

Coach Bernard was na afloop tevreden over de wedstrijd: “We heersten in de rebound en dat gaf onze dames de kans om hun verschil in kwaliteit te laten zien en dat hebben ze prima gedaan.” Volgende week speelt Nexus thuis tegen Movado uit Dordrecht. Bij de winnaar van dit duel mag de kampioensvlag in top. Als voorprogramma spelen de reserves van Nexus tegen Movado 4. Bij winst van Nexus promoveert ook het reserveteam naar een klasse hoger. Om het Schiedamse korfbalfeestje compleet te maken; in de ochtend kan Nexus E1 kampioen worden door hekkensluiter DES te verslaan.

Nexus E1 – DES E3 (9.30 uur), Nexus 2 – Movado 4 (13.45 uur) en Nexus 1 – Movado 1 (15.05 uur) in de Margriethal.

Foto: Kim Majoor in actie. Noah Poppelier, Suthes Balasooriyan en Juliette van Schie kijken toe

26-03-2023