Nexus verliest weer van ADO

KORFBAL - Drie weken terug openden ADO en Nexus de veldcompetitie in ‘s-Gravendeel. Nu, drie weken later, kreeg Nexus de kans om de verliespartij van toen weer recht te zetten. ADO stond op het moment van spelen op 4 punten, Nexus op 3. De winnaar van deze tweestrijd zou dus goede zaken doen om te kunnen promoveren naar de eerste klasse. ADO kwam goed uit de startblokken en speelde fris van de lever, met een snelle voorsprong tot gevolg. Deze voorsprong werd de gehele wedstrijd vastgehouden, waardoor Nexus niets anders kon doen dan genoegen nemen met een nederlaag.

Onder leiding van succescoach Erik Speijer, een oude bekende van Nexus, opende ADO zaterdagmiddag de score. Het zou hierna niet lang duren voordat ook de tweede, derde en vierde goal van afstand gemaakt werden door ADO. Pas na 10 minuten weet routinier Dionne van Dijk de openingstreffer van Nexus voor haar rekening te nemen (1-4). ADO bewaakt de hele eerste helft zijn voorsprong met verve en blijft met name van afstand zuiver schieten. Nexus komt met goals van Jochem Schuurman, Dante Bernard en aanvoerder Juliette van Schie dan nog wel terug tot een gaatje van drie (6-9), maar het lukt de Schiedammers in de eerste helft niet om het gat te dichten. Het lijkt ADO niet zenuwachtig te maken, want vanuit alle hoeken vallen de goals binnen. Het resultaat is een ruststand van 7-12, een verdiende voorsprong.

In de tweede helft moet Nexus alle zeilen bijzetten om het vege lijf te redden. Een pittige opdracht voor de ploeg. Coach Mario Bernard mist al de routiniers Kim van Dijk en Nick Pak door respectievelijk een enkel- en handblessure. Tel daarbij op dat er her en der nog wat lichte blessures spelen waardoor Nexus nog niet op zijn normale nivo kan spelen. Coach Bernard probeert met de nodige vakwissels de bakens te verzetten. Met een belangrijke strafworp weet Lisa Stouten de score in de tweede helft te openen (8-12). Alles lijkt nog mogelijk maar Nexus krijgt gelijk het deksel op de neus als ADO het verschil op zes brengt (8-14).

Vanaf hier begint het stuivertje wisselen. Beide ploegen scoren om en om, maar dit maakt het verschil niet kleiner. Het lijkt erop dat ADO met zijn eerste vier goals van de wedstrijd al een gevoelige tik heeft uitgedeeld die Nexus niet meer te boven weet te komen. Nexus bleef knokken, maar weet niet een ander vaatje te vinden om uit te kunnen tappen. De eindstand wordt uiteindelijk 15-20.

Met dit verlies wordt het voor Nexus heel lastig, dan wel niet onmogelijk, om nog aan kop te eindigen dit seizoen. Coach Bernard: “Nexus heeft genoeg kwaliteit in huis om bovenin mee te draaien, dat hebben we in de voorbereiding gezien. Momenteel zijn te veel spelers echter nog niet in vorm en met deze korte competitie ontbeert ons de tijd om nog bovenin mee te draaien.” Volgende week speelt Nexus de belangrijke wedstrijd tegen OZC uit Rotterdam. Bij winst is de ploeg veilig en kan de blik op de aankomende zaalcompetitie.