Nexus – Erasmus 8-14 (3-8)

Nexus verliest bij eerste klasse debuut

SCHIEDAM/KORFBAL – Het is Nexus in zijn debuutwedstrijd in de 1e klasse niet gelukt om de eerste punten binnen te halen. Tegen de Rotterdamse studenten van de Erasmus Universiteit ontbrak het de ploeg van Mario Bernard aan scorend vermogen.

Het pleit voor de Schiedammers dat zij een flinke portie werklust op de mat legden, maar doordat de gecreëerde kansen niet afdoende benut werden, kon Erasmus, na een 7-11 stand halverwege de 2e helft, de wedstrijd eenvoudig uitspelen (8-14).

Bij Nexus ontbrak zaterdag Dante Bernard, die tijdens de voorbereiding geblesseerd raakte aan zijn enkel, en al snel bleek dat bij Nexus zijn doelpunten node werden gemist. Tot een 3-3 stand, met doelpunten van Suthes Balasooriyan en captain Juliette van Schie, ging de stand gelijk op, maar daarna kwam er zand in de motor van Nexus. Er werd niet meer gescoord door de Schiedammers en dan wordt het wel erg lastig om zicht te houden op een positief eindresultaat. Erasmus -op het veld uitkomend in de overgangsklasse- wist nog wel 5 keer te scoren, zodat er met een 3-8 stand gerust kon worden.

Het eerste doelpunt na rust was ook voor de studenten uit Rotterdam, die daarmee al vroeg in de 2e helft op rozen leken te zitten. Maar ook in de 2e helft zou er niet heel veel gescoord worden, getuige een 4-9 stand met nog 17 minuten op de klok. Coach Bernard greep in en paste de nodige wissels toe in een poging om de bakens te verzetten. Op een 6-11 stand kreeg Nexus een strafworp, waarvan er aan Nexus zijde al een aantal waren gemist. Middels een time-out probeerde Erasmus om Juliette van Schie uit haar concentratie te halen, maar ze faalde niet: 7-11. Was er dan nog iets mogelijk voor Nexus? Het antwoord volgde snel: nee, want de Rotterdammers liepen uit naar 8-14. Er waren toen nog een kleine 6 minuten te spelen, maar er zou niet meer gescoord worden.

Coach Bernard: “Verdedigend zat het wel goed vandaag, 8 scoren is natuurlijk veel te weinig”. Volgende week speelt Nexus tegen BEP uit Purmerend. Een sterke ploeg, weet ook Bernard “Op het veld komen ze uit in de hoofdklasse, 3 klassen hoger dan Nexus. Het geeft wel aan hoe sterk deze klasse is”.