Nexus - VEO 18-25 (11-11)

Nexus speelt redelijke wedstrijd maar pakt opnieuw geen punt

SCHIEDAM (korfbal) - Nexus speelde in eigen huis een gelijkopgaande eerste helft tegen het bezoekende VEO. In de tweede helft liep VEO uit. Na afloop stond er een 18-25 stand op het scorebord.

Na vier wedstrijden lijkt er al een schifting te zijn tussen vier teams die strijden om promotie en vier teams die strijden tegen degradatie in de eerste klasse poule waar Nexus acteert dit zaalseizoen. De Schiedammers weten vooralsnog geen punten te pakken, maar tot nu toe speelt het wel redelijke wedstrijden tegen de 'sterkere' tegenstanders uit de poule. Zo ook in de ontmoeting tussen Nexus uit Schiedam en het sterker ingeschatte VEO uit Voorburg. Beide teams speelden een gelijkopgaande eerste helft. Na een tussenstand van 11-11 bij rust slaagde VEO erin om geleidelijk aan de controle over de wedstrijd over te nemen. Het team uit Voorburg wist zijn kansen uiteindelijk beter af te ronden, wat resulteerde in een eindstand van 18-25.

VEO begon energiek aan de wedstrijd met in zijn eerste aanvalsvak twee snelle spitsen op wie Nexus in eerste instantie maar moeilijk grip kreeg. Na de 0-2 keken de Schiedammers tegen een 1-4 achterstand aan na tien minuten spelen. Hierna kreeg Nexus het verdedigend beter onder controle en kwam via scores van Yannick van Otterloo, Kim Majoor en Nick Pak beter in de wedstrijd. Met name Nick Pak was in scorend opzicht sterk aanwezig met vier doelpunten in de eerste helft. Na de 6-6 leek VEO een gaatje te slaan naar de 6-9, maar de Schiedammers bleven aan het elastiek hangen met doelpunten van Juliëtte van Schie en de inmiddels karakteristieke omdraaiballen van Suthes Balasooriyan. Het publiek werd al helemaal vermaakt toen Yannick van Otterloo op slag van rust tekende voor de gelijkmaker zodat er met 11-11 de kleedkamers opgezocht werden.

Na de rust was de koek helaas op bij Nexus. Met nog een kleine tien minuten te spelen wist Nexus pas haar tweede doelpunt te maken middels een strafworp van de ingevallen Jochem Schuurman. VEO had er op dit moment al negen gemaakt, waarmee het 13-20 stond. In het restant van de wedstrijd werd er nog volop gewisseld aan beide kanten, maar het verschil zou tot het einde gelijk blijven met als einduitslag 18-25.

Volgende week wacht weer een tegenstander van formaat: Oranje Wit uit Dordrecht. Hopelijk kan Nexus dan het sterke spel van de eerste helft wat langer volhouden.