Nexus pakt punt tegen koploper Badhoevedorp

KORFBAL - Nexus moest zaterdag op eigen veld aantreden tegen ongeslagen koploper Badhoevedorp. Om de aansluiting met de bovenste plaatsen niet te verliezen zou een stunt tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat een welkome verrassing zijn voor de Schiedammers. Zo ver kwam het niet, maar een gelijkspel was wél een knappe prestatie, gestoeld op een oerdegelijke defensie.

In een gelijk opgaande wedstrijd gaven de beide teams elkaar geen duimbreed toe. Via een 6-6 ruststand, resteerde er een 10-10 eindstand.

Beide ploegen kwamen het veld op met een goed uitgedacht strategisch plan. Voor Nexus was het zaak om de veelvuldig scorende tegenstander uit zijn geliefde spel te halen en de equipe van coach Bernard slaagde daar met vlag en wimpel in, zo zou blijken. Vanaf het startsignaal was er veel strijdlust bij beide ploegen te zien. Het was Nexus die als eerste die de korf wist te raken. Echter, Badhoevedorp reageerde direct op het doelpunt van de Schiedamse club. Dat zou ook het beeld van de hele wedstrijd worden: twee ploegen die beide voor de volle winst gingen en elkaar niet los zouden laten. De ruststand van 6-6 is daarmee ook eenvoudig verklaard.

De spanning van de eerste helft bleef ook de tweede helft aanwezig. De verdediging van beide teams stond als een huis en de tweede helft was daarom voor beide ploegen lastig. Nexus was de eerste die een voorsprong wist te pakken, maar ook Badhoevedorp bleef aandringen, zodat de score in evenwicht bleef. Net als Nexus lukte het Badhoevedorp niet om een 2-punts marge te pakken. Naarmate de wedstrijd vorderde steeg de spanning. Het was -net als in de afgelopen 3 wedstrijden- niet te voorspellen wie er met de winst vandoor zou gaan. Met nog 2 minuten op de klok was de stand al stuivertje wisselend op 10-10 aanbeland. Beide ploegen kregen nog wat kansen, maar wisten deze uiteindelijk niet te benutten, waardoor dit ook de eindstand werd. Al met al een goede wedstrijd van Nexus tegen de koploper van de competitie.

Coach Mario Bernard was zichtbaar tevreden na afloop: “Ons verdedigende plan tegen een gemakkelijk scorende tegenstander is voortreffelijk uitgevoerd. Helaas hebben we zelf iets te weinig gescoord.” Bernard legde daarmee wel de vinger op de zere plek. “Volgende week spelen we tegen Aurora uit Haarlem, het zou mooi zijn als we daar nog wat scorend zelfvertrouwen kunnen tanken in aanloop naar de zaalcompetitie, waarin we een klasse hoger acteren”.