Erasmus – Nexus | 23-25 (10-10) | 20-1-2024

Nexus pakt eerste winst

SCHIEDAM (korfbal) - Na de eerste, qua resultaat teleurstellende, zeven wedstrijden voor Nexus in de 1e klasse, begon met de uitwedstrijd tegen Erasmus de returnfase

Coach Mario Bernard gaf vooraf al aan dat deze fase vaak de betere helft van het seizoen is voor de Schiedammers en dat het halen van punten echt nog wel ging lukken. In de thuiswedstrijd tegen Erasmus, tevens de eerste wedstrijd van Nexus in de eerste klasse, werd er verloren met een zeer magere score van 8-14. Deze nederlaag had Nexus voornamelijk aan zichzelf te wijten door enorm veel opgelegde kansen te missen, waardoor het de bezoekers wel erg makkelijk werd gemaakt. In de daaropvolgende wedstrijden heeft Nexus bewezen vaak lang mee te kunnen gaan tegen beter geachte tegenstanders.

Punten pakken werd vooraf dan ook als een meer dan reële optie gezien en Nexus startte de wedstrijd direct scherp. In de eerste tien minuten schoten beide ploegen zeer zuiver en stond er na 5 minuten al een 4-4 tussenstand op het scorebord.

Na deze eerste scoringsdrift nam het tempo iets af en werd de verdedigende druk opgevoerd. Het was stuivertje wisselen met de voorsprong. Erasmus wist uiteindelijk voor rust op een 10-8 voorsprong te komen. Dit gat werd door een afstandsschot en strafworp van Suthes Balasooriyan vakkundig gedicht, waardoor er met een gelijke stand de rust in werd gegaan.

De tweede helft begon ook weer met een doelpuntenregen. Erasmus wist in deze fase constant de leiding te behouden en liep uit van 13-11 naar een voorsprong van 18-15. Het aanvalsspel van Nexus haperde in deze fase. Gelukkig kon er van de sterke bank gebruikgemaakt worden. Nick Pak en Jochem Schuurman werden ingebracht voor meer schot- en reboundkracht. Deze gerichte wissels hadden het gewenste resultaat, met name het zuivere schieten van Nick Pak hielp Nexus het gat te dichten.

Het aanvalsspel van Erasmus begon in het laatste kwartier van de wedstrijd serieus te haperen, wat Nexus de kans gaf erop en erover te gaan. Hierin kwamen de dames goed naar voren met goede afstandsschoten en doorbraken van Juliette van Schie, waar Erasmus geen antwoord meer op had.

Uiteindelijk werd het via Kim Majoor 20-22 en stond Nexus met nog 8 minuten te gaan op de drempel van de eerste punten. Erasmus begon in deze fase ook met gericht wisselen; deze spitsen scoorden direct waardoor de ploegen wederom in evenwicht kwamen.

Met het aanvalsvak met Dante Bernard werd in de laatste twee minuten gezocht naar de overwinning. Deze werd met een behaalde strafworp bijna zeker binnengehaald. De stip werd onder grote spanning gemist, maar het balbezit bleef voor Nexus. Na enkele gemiste schoten werd via een omdraaibal van Suthes Balasooriyan gescoord. Met nog anderhalve minuut te spelen stond Stefan Böhm ook in het veld en bewees direct zijn waarde door met een verdedigende rebound de winst zo goed als zeker te stellen. De kers op de taart was het afsluitende doelpunt van Lisa Stouten, wat de eindstand bepaalde op 23-25.

Met deze eerste punten heeft Nexus de smaak te pakken en gaat het vol vertrouwen het vervolg van de tweede helft van de competitie tegemoet. Er kunnen zeker nog punten worden gepakt en hier gaat de Schiedamse ploeg dan ook vol voor.