Nexus lijdt duidelijke nederlaag bij start zaalseizoen

Nexus lijdt duidelijke nederlaag bij start zaalseizoen

KORFBAL - Nexus heeft het bij de ouverture van het zaalseizoen in eigen huis afgelegd tegen Phoenix. Na een 6-13 stand bij rust, ging de wedstrijd in een vergelijkbare krachtverhouding verder en resulteerde een eindstand van 12-24. 

Voor de korfballers uit Schiedam stond afgelopen zaterdag de eerste zaalwedstrijd van het seizoen op het programma. Waar de spelers van Nexus 1 op het veld uitkomen in de derde klasse, mogen ze in de zaal nog aantreden in de tweede klasse. Na een goede oefenperiode in de zaal, stond nu het onbekende Phoenix uit Zoetermeer op het programma. Deze ploeg speelt op het veld eerste klasse waardoor Nexus wist dat dit geen makkelijke wedstrijd ging worden. Dit zou uiteindelijk ook in de cijfers in uitdrukking komen; Nexus kon het tot 6-6 bijbenen, maar toen het Zoetermeerse vizier scherper kwam te staan, speelde Nexus een verloren wedstrijd (12-24).

Met junior Yannick van Otterloo in de basis, werd er om 14:10 uur gestart in de lege Groenoordhal, wat de sfeer toch wel anders maakte. De Schiedamse ploeg was niet van plan deze wedstrijd zomaar verloren te laten gaan en kon de eerste 15 minuten van de wedstrijd goed meekomen met de club uit Zoetermeer. Dit resulteerde in een 6-6 gelijke stand, door doelpunten van onder andere Noah Poppelier. Phoenix leek vervolgens wakker geschud en kwam beter in zijn eigen spelletje. Met meer reboundoverwicht en een hoger tempo konden de Zoetermeerders aanvallen herhalen en vielen er meer doelpunten. Nexus miste in deze fase een aantal opgelegde kansen en daarmee is de ruststand van 13-6 eenvoudig verklaard.

Na de rust wist Nexus zich niet te herpakken en maakte Phoenix de doelpunten erg gemakkelijk. Toch knokte de Schiedamse ploeg zich een beetje terug en ging langzamerhand zijn eigen spelletje weer spelen. Dit was echter niet genoeg om de wedstrijd weer spannend te maken. Phoenix bleef met de regelmaat van de klok scoren en bleek een maatje te groot te zijn voor de spelers uit Schiedam. De wedstrijd eindigde in een 12-24 nederlaag voor Nexus. 

"Door de huidige coronamaatregelen lijkt dit voorlopig de laatste wedstrijd voor Nexus in 2021, waarbij gehoopt wordt dat de competitie zo snel mogelijk hervat wordt", meldt Nexus tot slot.

Foto: afvangduel met Jochem Schuurman en zijn tegenstander van Phoenix (foto door Sander van der Heide)

nexstaand

28-11-2021