Nexus kan een helft mee

Nexus - BEP 11-21 (7-10)

SCHIEDAM – Nexus tegen BEP, ofwel de nummer laatst tegen de trotse koploper in de 1e klasse G. De eerste ontmoeting tegen BEP eindigde voor Nexus in een 29-21 nederlaag, vooraf kon dan ook gesteld worden dat er vandaag alleen bonuspunten gehaald kon worden voor de ploeg van Mario Bernard.

Nexus startte met sterkhouder Noah Poppelier op de bank, toch kozen de gasten uit Purmerend er voor om middels achter verdedigen het Schiedamse aanvalsspel te ontregelen. Dat lukte slechts ten dele, want het was Nexus dat brutaal een 6-4 voorsprong wist te pakken. BEP repareerde de achterstand in de laatste 10 minuten van de eerste helft door met een 7-10 stand te gaan rusten. In de 2e helft kwam Nexus tot een schamele 4 doelpunten, zodat BEP freewheelend de wedstrijd kon uitspelen.

Zoals gezegd begon Nexus goed aan de wedstrijd. Het koploper onwaardige achter verdedigen van BEP werd goed opgelost en Nexus was effectief in het benutten van de kansen. Dat kon niet gezegd worden van de gasten, die menig kans op de korf uiteen zagen spatten welke vervolgens opgeraapt kon worden door de Nexus defensie. Met doelpunten van Lisa Stouten, Dante Barnard en Nick Pak werd er zelfs een 6-4 voorsprong gepakt. Zou er dan vandaag gestunt kunnen worden door Nexus? Het antwoord kwam al snel: nee. De 10 minuten die nog resteerden in de 1e helft waren voor BEP genoeg om reeds een eerste gaatje te slaan: 6-10. De 4e treffer van Dante Bernard betekende een 7-11 ruststand. Een ruststand die nog enige houvast bood voor de Schiedammers, al zou er dan wel uit een ander vaatje getapt moeten gaan worden.

Helaas voor de Zorghaven formatie kwam er geen kentering in de 2e helft. Nexus produceerde teveel 1 schots aanvallen en doordat het vizier niet op scherp stond was dit koren op de molen voor BEP. Zonder op het scherpst van de snede te hoeven spelen kon de ploeg uitlopen naar een 10-20 stand, waarbij de Nexus doelpunten uit handen kwamen van Juliette van Schie, Noah Poppelier en Dante Bernard. Inmiddels waren Emma de Vette, Rick Borgman en Stefan Bohm binnen de lijnen gekomen en laatstgenoemde prikte het 11e doelpunt voor Nexus binnen. Het slotakkoord was voor BEP, waarna de prima leidende scheidsrechter Tempelman uit Barendrecht voor het einde floot.

Coach Bernard was na afloop met name verrast door de verdedigende tactiek van de koploper: “ik zie het maar als compliment dat de koploper er voor kiest om tegen ons achter te verdedigen. Helaas droogde onze scoreproductie 10 minuten voor de rust op en zat een stunt er niet in vandaag”. Volgende week moet Nexus aantreden tegen Vriendenschaar uit Bodegraven (Sporthal Sporthoeve te Bodegraven, 20:30 uur).

Tekst: Sander van der Heide