Nexus is na drie wedstrijden nog ongeslagen

 Nexus is na drie wedstrijden nog ongeslagen

KORFBAL - Nexus won op eigen terrein met 15-10 van Fluks. Daarmee zijn de Schiedamse korfballers nog altijd ongeslagen in de competitie.

Onder ideale weersomstandigheden stond voor de Schiedamse korfballers de tweede thuiswedstrijd op het programma tegen het voor Nexus onbekende Fluks uit Noordwijk. Het zou een pittig potje worden, met het nodige duw- en trekwerk. Toen de kruitdampen eenmaal waren opgetrokken stond er een verdiende 15-10 overwinning op de borden.

Nexus startte zaterdag zonder afwezigen Lisa Stouten en Juliette van Schie, maar met routinier Kim Majoor weer terug in de basis. In tegenstelling tot Nexus schoot Fluks uit de startblokken, waardoor de ploeg uit Noordwijk een voorsprong wist te bereiken van 1-4. Vele kansen werden gemist door Nexus en het begon een fysieke wedstrijd te worden.

Nexus hoofdtrainer Mario Bernard nam een time-out en dat bleek een kantelpunt in de wedstrijd. De Schiedamse ploeg wist de achterstand om te buigen in een voorsprong van 8-6 bij rust, mede door doelpunten van Jochem Schuurman en Noah Poppelier. Diezelfde Schuurman werd halverwege de 1e helft nog getrakteerd op een gele kaart door scheidsrechter Knoester, die soms ogen en oren te kort kwam in het fysieke duel maar zich verder prima staande hield.

Nexus kwam de tweede helft goed uit de startblokken en wist de voorsprong uit te breiden naar 13-9. Die Schiedamse doelpunten werden o.a. gemaakt door de goed ingevallen Sander Borgman. De Schiedamse ploeg wist de rust te bewaren en gaf de voorsprong dan ook niet meer uit handen. Uiteindelijk werd het slotakkoord gegeven door Nexus en werd er gewonnen met 15-10. Het is een zeer belangrijke overwinning in de bovenste regionen van de poule. Die bestaat inmiddels uit 4 teams die alle 6 punten uit 3 wedstrijden hebben behaald.

Coach Bernard over de wedstrijd: “We moesten vandaag hard werken en hebben ook veel opgelegde kansen gemist, ons schotpercentage moet dus zeker nog omhoog. Desondanks ben ik tevreden over de uitslag”.

Volgende week zaterdag speelt Nexus wederom thuis, tegen Paal Centraal uit Delft, op Sportpark Thurlede, aanvang 15:30 uur.

Foto: invaller Sander Borgman in actie (foto door Sander van der Heide)

 

26-09-2021

error showing content