Oranje Wit 1 – Nexus 1

Nexus in 2e helft opnieuw genekt

SCHIEDAM/DORDRECHT(KORFBAL) - Afgelopen zaterdag stond voor Nexus de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. Tegen Oranje Wit, 1 van de titelkandidaten, had Nexus niet de illusie dat er gewonnen ging worden, maar de Schiedammers waren ook niet van plan om als kanonnenvoer te dienen

De 12-8 ruststand was dan ook alleszins redelijk, maar net als in eerdere wedstrijden was Nexus niet bij machte om in de 2e helft stand te houden, zodat Oranje Wit een eenvoudige 31-16 kon bijschrijven.

De wedstrijd begon stroef voor beide teams, mede door de aangepaste verdediging van Nexus waar Oranje Wit het in het begin vrij moeilijk mee had. Toch kon Nexus niet voorkomen dat Oranje Wit een 4-0 voorsprong wist te pakken, vooral door fouten aan Nexus zijde en het niet goed uitvoeren van alle opdrachten. Maar Nexus is een team dat niet opgeeft en ook in deze wedstrijd toonde Nexus de nodige veerkracht zodat er na een 10 minuten spelen weer 5-5 stand op de borden verscheen. Dankzij treffers van Nick Pak, Noah Poppelier, Juliette van Schie en 2 maal Suthes Balasooriyan.

Nadat het ook nog 6-6 stond en ‘youngster’ Yannick van Otterloo een doelpunt meepakte moest Oranje Wit reeds hun eerste wissel doorvoeren om de controle op de wedstrijd terug te krijgen. Toch bleef Nexus in de eerste helft aanklampen en werd er gerust met een 12-8 stand. Coach Bernard: “er had zelfs iets meer ingezeten maar ons schotpercentage lag iets te laag om het Oranje Wit echt moeilijk te maken.”

De tweede helft lukte het Nexus niet om haar tactisch spel te blijven spelen, waardoor Nexus achter de feiten aan bleef lopen. Oranje Wit dreef haar schotpercentage op en mede door wat kleine fouten aan Nexus zijde werd de kloof tussen de beide teams alleen maar groter. Tel daarbij op dat Nexus te veel kansen bleef missen, waarmee de 31-16 einduitslag eenvoudig verklaard kon worden.

De eerstvolgende wedstrijd voor Nexus zal op zaterdag 13 januari gespeeld worden in sporthal Holy te Vlaardingen, aangezien de Schiedamse sporthallen niet beschikbaar zijn.
Om 19.50 uur zal er gestart worden tegen het Ridderkerkse KCR.