Nexus hervat veldcompetitie met ruime overwinning

KORFBAL - Nexus is zaterdag het tweede deel van de veldcompetitie met een ruime zege begonnen. Op eigen veld werd het tegen Sperwers een 23-14 overwinning.

Koud een week nadat Nexus in de zaalcompetitie lijfsbehoud bewerkstelligde, moest het achttal van coach Bernard alweer aantreden voor de hervatting van de veldcompetitie. Op het programma stond de return tegen Sperwers uit Rotterdam. Nexus heeft haar zinnen gezet op een 2e plaats, achter de gedoodverfde kampioenskandidaat Badhoevedorp, welke plek ook recht geeft op promotie naar de 2e klasse. Tegenstander Sperwers is dan een tegenstander waartegen geen punten gemorst mogen worden. Slechts in de beginfase kon de tegenstander ‘mee’. Toen Nexus de score begon op te voeren, was het snel gebeurd en kon het eerste van Nexus een eenvoudige overwinning op zijn conto bijschrijven.

Dat het een eenvoudige overwinning zou worden, was niet gebaseerd op basis van de eerste 15 minuten. Ondanks de ideale weersomstandigheden (en het reserveteam dat het goede voorbeeld hadden gegeven met een 12-7 winst) kwam Nexus maar moeizaam uit de startblokken. Sperwers was wel meteen scherp in de afronding en Nexus moest dus al vroeg in de wedstrijd in de achtervolging. Bij een 3-3 stand zette Nexus een demarrage in die leidde tot een 11-4 voorsprong. Sperwers bepaalde uiteindelijk de ruststand op een 11-5 stand.

Met name de dames van Nexus onderscheidden zich in zowel scorend- als in verdedigend opzicht. Coach Bernard: “Onze 1e helft was niet per se goed, maar op basis van een individueel overwicht bij alle dames weten we wel uit te lopen. In de rust heb ik erop gehamerd om ook een goed spel neer te zetten, waar we in de komende wedstrijden op terug kunnen vallen”. Deze boodschap bleek niet aan dovemans oren gericht, want Nexus wist de voorsprong verder uit te breiden naar een 18-8 stand. Ook nu vielen de doelpunten van de dames - Kim Majoor, Dionne van Dijk, Lisa Stouten en Juliette van Schie - op. Met de winst in de knip liet Nexus de teugels wat vieren en werd om en om scorend een 23-14 eindstand bereikt.

De komende twee weken is Nexus vrij. Op zaterdag 14 mei zal er afgereisd worden naar Noordwijk om daar de degens te kruisen met Fluks.