Na forse achterstand in 1e helft en thriller in de 2e helft

Nexus haalt met minimale marge volle winst binnen

KORFBAL - Nexus heeft in de thuiswedstrijd tegen Atlas na een matige eerste helft, die met een 7-9 achterstand werd afgesloten, en na een erg spannend slot in de tweede helft met de minimale marge de volle winst binnengehaald: 18-17.

Zaterdag stond voor de Schiedamse korfballers de return tegen Atlas uit Ritthem op het programma. Ritthem, de huidige nummer vier in de competitie, weet het de ploegen uit de hogere regionen vaak erg lastig te maken. Zo werd door de Schiedammers de uitwedstrijd in Zeeland ook pas in de laatste minuten beslist in het voordeel van Nexus. Het was dus niet gek dat het wederom een spannende wedstrijd zou worden, waar de Schiedammers na een matige eerste helft en een uitermate spannend slot de winst behaalden: 18-17.

Nexus startte tamelijk slecht aan de wedstrijd. Het afrondingspercentage lag laag en als ook de strafworpen niet verzilverd worden (er werden er maar liefst vier gemist in de gehele wedstrijd), zou het een lastige middag worden. Tekenend was ook dat pas halverwege de eerste helft Noah Poppelier het eerste doelpunt voor de Schiedammers maakte, waar de tegenstander er inmiddels vier had gemaakt: 1-4. De Zeeuwen liepen zelfs nog verder uit naar 1-6, waarna Daphne Poot met een zuiver schot de inhaalrace voor Nexus zou inzetten. Via scores van Juliëtte van Schie, Nick Pak en Suthes Balasooriyan kwam de huidige nummer twee terug in het restant van de eerste helft. Atlas scoorde ook nog tweemaal, waardoor er een 7-9 ruststand bereikt werd.

Na ruim vijf minuten spelen in de tweede helft maakte Nick Pak de gelijkmakende 10-10 en hij zou zelf later ook de voorsprong pakken met de 12-11. De sterk invallende Lisa Stouten was in deze periode ook erg belangrijk met drie afstandschoten, waardoor de voorsprong gestaag werd uitgebreid naar 17-13 met nog ruim tien minuten te spelen. Helaas stokte de Schiedamse doelpuntenmachine en konden de Zeeuwen dicht bij de gelijkmaker komen door drie keer achtereenvolgens te scoren voor de 17-16. Hierop scoorde Suthes Balasooriyan vijf minuten voor tijd nog wel zijn vijfde doelpunt met de 18-16, maar echt veilig was de marge niet. Met nog één minuut te gaan vond Atlas namelijk de aansluiting met 18-17, waarna de gasten in de zogenaamde 'dying seconds' nog een strafworp meekregen. Hierop vroeg de Belgische trainer van Nexus, Mario Bernard, nog een time-out aan om zo toch de psychologische druk op te voeren. Dit bleek te werken, want het buitenkansje om een gelijkspel te forceren werd gemist en Nexus mocht de twee winstpunten bijschrijven.

Een belangrijke overwinning met het oog op het verdere verloop van de competitie. Met nog drie wedstrijden te gaan staat Nexus nog altijd tweede in de competitie. Een plek die recht geeft op promotie naar de eerste klasse, wat komende wedstrijd al bewerkstelligd kan worden als er een uitwedstrijd gespeeld wordt, aanvang 18.10 uur tegen streekgenoot NIO uit Rotterdam.