Nexus bindt Paal Centraal aan de zegekar

KORFBAL - Nexus heeft vandaag de uitwedstrijd in Delft tegen Paal Centraal met 12-15 gewonnen. In de rust keken de Schiedamse korfballers nog tegen een achterstand aan van 9-8.

Op de sportcampus van Delft stond voor Nexus de return tegen Paal Centraal op het programma. De Delftse studenten hebben slechts 4 punten behaald deze competitie en 2 daarvan werden tegen Nexus gepakt. Het 8-tal van coach Mario Bernard was er dus extra op gebrand om vandaag niet opnieuw punten te morsen. Nexus begon dan ook scherp aan de wedstrijd, maar kon niet voorkomen dat Paal Centraal een voorsprong pakte van 3 doelpunten. Met een 9-8 ruststand was nog niet te voorspellen wie er zou gaan winnen. Een ijzersterke start van de 2e helft bracht Nexus weer op voorsprong. Paal Centraal sputterde nog wel tegen, maar met ook een sterk slot van de wedstrijd kon Nexus de wedstrijd definitief in het slot gooien (12-15).

Met een vertraging van 20 minuten (scheidsrechter stond in de file) begonnen Nexus en Paal Centraal aan de wedstrijd. Routinier Nick Pak -in de basis voor de afwezige Noah Poppelier- opende de score nadat hij zijn tegenstander op fabelachtige wijze wist te verschalken. Kim Majoor verdubbelde de voorsprong door ongeveer vanaf dezelfde plek een korte kans te benutten. Een bliksemstart dus voor de Schiedammers die daar helaas nog geen vervolg aan wisten te geven. Nexus ergerde zich aan de wat warrig fluitende leidsman. Paal Centraal maakte hier dankbaar gebruik van en liep uit naar een 7-4 voorsprong. Doelpunten van Juliette van Schie en Lisa Stouten -waarbij laatstgenoemde een prima wedstrijd zou afleveren- brachten de stand terug naar 7-6. Nexus en Paal Centraal bleven vervolgens om en om scoren zodat er met een 9-8 achterstand gerust kon worden.

Na de oppeppende woorden van Mario Bernard en Sven Pappers en de steun van het aanwezige publiek begon Nexus ijzersterk aan de tweede helft. Er werd minder negatieve energie in de randzaken gestoken en juist meer positieve energie in het eigen spel. Met name verdedigend werden de touwtjes nog wat strakker aangetrokken, zodat Nexus veelal na 1 schot van Paal Centraal de bal alweer in het bezit had. Nadat Kim Majoor de stand weer in evenwicht had gebracht volgden er doelpunten van Jochem Schuurman en Wilfred Koppe. Andermaal een doelpunt van Kim Majoor zorgde voor vier goals op rij voor het uitstekend aan de tweede helft begonnen zijnde Nexus. Dit sterke begin bleek uiteindelijk voor Paal Centraal te machtig. Ondanks dat de studenten door bleven knokken, waren het uiteindelijk 2 doelpunten van Jochem Schuurman en een ver afstandsschot van Dionne van Dijk die de wedstrijd definitief in het slot gooiden (11-15). Dat Paal Centraal in de slotminuten nog een doelpuntje mee wist te pakken bleek alleen voor de statistieken nog van belang.

Jordy Majoor, aandachtig toeschouwer en tevens voorzitter van Nexus, was blij met de behaalde punten: “Het was een zwaarbevochten overwinning voor Mario en zijn team, die ook nog hun sterkhouder Noah Poppelier moesten missen vanwege een studiereis naar Chersonissos. We pakken vandaag 4 punten met de selectie tegen een toch altijd lastige tegenstander. De complimenten gaan dus net zo hard naar het 2e team dat ook te maken had met een aantal afwezigen. Goed om te zien dus dat invalster Sjoerdje Poppe een prima invalbeurt had en dat wist te bekronen met een mooi doelpunt”.

Volgende week speelt Nexus een thuiswedstrijd tegen het lastige Oosterkwartier uit Haarlem (sportpark Thurlede, 16.00 uur). “Alle teams spelen volgende week thuis”, vult Majoor desgevraagd aan. “Het belooft hoe dan ook een leuke dag te worden, want ons eerste team gaat rond lunchtijd pannenkoeken bakken voor alle jeugdleden als bedankje voor de steun tijdens de laatste zaalwedstrijden.”