NEXUS bindt in laatste minuten OZC aan de zegekar

KORFBAL - Nexus heeft, na een 9-9 ruststand en een 18-18 stand twee minuten voor tijd, in de uitwedstrijd tegen OZC kort voor tijd door een strafworp de zege binnengehaald: 18-19.

Na een gelijkspel en een verliespartij in de voorgaande wedstrijden bood de wedstrijd tegen het Rotterdamse OZC een uitgelezen kans op weer een overwinning en daarmee de handhaving in de 2e klasse veilig te stellen. Het nog niet in vorm verkerende Nexus heeft in de eerste vier wedstrijden van het veldseizoen nog geen stabiele vorm weten te tonen, maar begint nu, met het weer fit raken van de selectie, de lijn naar boven in te zetten.

Zoals eerder benoemd was deze wedstrijd voor Nexus een kans op handhaving in de 2e klasse, en voor OZC de laatste mogelijkheid om degradatie te voorkomen. De Rotterdammers traden dan ook aan met een andere samenstelling dan in de uitwedstrijd. De eerste minuten toonden meteen de intenties van beide ploegen: er werd met scherp geschoten en de doelpunten volgden elkaar snel op. Hierbij opende OZC de score, maar wist Nexus dit initiatief snel over te nemen en een gat van twee punten te slaan: 2-4. Dit gat werd gedurende de eerste helft behouden, maar ondanks de mogelijkheid om op 7-3 het gat naar te vergroten, werd dit niet gehaald. OZC wist in de fase voor rust het gat zelfs weer helemaal te dichten door vlak voor rust de 9-9 te scoren.

Na de rust werd duidelijk dat de ploegen wisten waar de sterke en zwakke punten van elkaar lagen. Bij OZC werden de heren meer in stelling gebracht, terwijl bij Nexus de nadruk vol op de dames lag. Dit had voor OZC een beter resultaat. De ploeg wist na rust het initiatief van Nexus over te nemen en zelfs tot een voorsprong van 15-13 uit te lopen. Op dit punt leek de wedstrijd de kant van OZC op te vallen, maar wist Nexus door goed uitgespeelde aanvallen via de dames snel tweemaal te scoren.

Vanaf de 15-15 stand begonnen ook de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Door enkele wissels probeerden beide coaches nog speerpunten in te brengen, maar echt grote verschillen werden er niet meer gemaakt. De stand bleef gelijk opgaan tot 18-18 twee minuten voor tijd. Na wederom een sterke doorbraak van Juliette van Schie werd een strafworp verzilverd. Deze werd uiteindelijk gescoord waardoor Nexus de 18-19 overwinning naar zich toe trok.

Met de overwinning van Nexus en ADO zijn de kampioen (ADO) en de degradant (OZC) in de 2e klasse 10 bekend. De wedstrijden van volgende week zijn alleen nog bepalend voor plek 2 en 3. In de reservepoule is de spanning nog wel groot. Zowel OZC als ADO kunnen nog kampioen worden, terwijl NIO en Nexus tegen degradatie spelen