Nexus begint zaalcompetitie met een klinkende uitoverwinning

KORFBAL - Nexus is de zaalcompetitie goed begonnen met een ruime zege in de uitwedstrijd tegen Korbatjo. Het werd 14-24 in het voordeel van de Schiedamse bezoekers.

Na een lange voorbereidingsperiode tussen de veld- en zaalcompetitie stond zaterdag voor Nexus in de opening van de zaalcompetitie de uitwedstrijd tegen Korbatjo in Oud-Beijerland op het programma. Nexus heeft gedurende de 1e helft van de veldcompetitie met name in de thuiswedstrijden zeer goed gespeeld maar wist daarentegen in de uitwedstrijden geen potten te breken. Hier werden juist alle wedstrijden vrij ruim verloren. Zaak dus om het goede spel van de thuiswedstrijden door te zetten in de zaal. In die opdracht slaagden de Schiedamse korfballers zaterdag wonderwel, want na aan gelijk opgaande start liep het team van Mario Bernard in de 1e helft uit naar een 9-13 stand bij rust. Na de onderbreking werd de wedstrijd niet meer uit handen gegeven: 14-24.

Na een zeer uitgebreide kampioenenparade, waardoor de wedstrijd iets later begon, startte Nexus erg scherp door binnen de minuut via Noah Poppelier al het eerste doelpunt te scoren. Deze scherpte was helaas ook bij Korbatjo aanwezig waardoor beide ploegen in de eerste minuten snel tot scoren kwamen en gelijk opgingen tot een 3-3 tussenstand. Hierna daalde de scoringsdrift bij beide ploegen en werd er gedurende zeven minuten niet gescoord. Deze periode werd verbroken door Korbatjo, met drie doelpunten op rij wist de ploeg uit te lopen naar een 8-5 voorsprong. Dit gaatje was voor coach Mario Bernard genoeg reden om een time-out aan te vragen en Nexus weer op scherp te zetten.

Het aanvragen van deze time-out bleek een zeer goede keuze aangezien Nexus er driftig op los begon te scoren. Hierbij werd het gaatje van drie punten al snel gedicht en werd er van een 9-9 stand binnen vijf minuten zelfs uitgelopen naar een 9-13 ruststand. In deze periode was routinier Nick Pak weer ouderwets scherp aan het schieten en wisten in het andere vak Suthes Balasooriyan en Juliette van Schie ook makkelijk de korf te vinden.

Nexus begon erg rommelig aan de 2e helft, enkele verkeerde passes zorgden voor snel balverlies en meerdere aanvallen zonder überhaupt een schot op de korf te lossen. Verdedigend ging het de ploeg gelukkig een stuk beter af, Korbatjo had erg veel moeite met het Schiedamse lengteoverwicht en wist hierdoor vaak maar één keer te schieten per aanval. Dit gaf Nexus genoeg kansen om aanvallend weer in het spel te komen. Na een zeer droge knal van Wilfred Koppe volgden de scores van Nexus elkaar weer in hoog tempo op. Korbatjo kon in deze fase niet meer mee en zag de achterstand oplopen tot 10-17. Dit gat werd voornamelijk gecreëerd door een zeer zuiver schietende Kim Majoor die driemaal wist te scoren. Met de zekerheid van deze ruime voorsprong werden Lisa Stouten en Yannick van Otterloo ingebracht. Deze wisseling resulteerde binnen enkele aanvallen in een mooi afstandsschot van Stouten en ook van Otterloo wist al snel de korf te vinden (13-21). Korbatjo scoorde in de laatste periode nog eenmaal en ook Nick Pak voegde nog een doelpunt aan zijn totaal toe wat de einduitslag op een dik verdiende 14-24 eindstand bracht.

“Een zeer goed begin van het zaalseizoen”, reageerde coach Bernard na afloop. “We haalden een hoog schotpercentage en daarbij stonden we ook heel degelijk te verdedigen, dit gaf uiteindelijk de doorslag.” Dit goede niveau zal Nexus nodig hebben in zijn volgende wedstrijd, thuis tegen het onbekende ACKC uit Almkerk. Op het veld staat ACKC ongeslagen bovenaan wat het vooruitzicht geeft op een pittige wedstrijd. Met het door Nexus getoonde spel tegen Korbatjo is alles mogelijk (zaterdag 3 december, 15.05 uur, Margriethal).