Han van der Horst: "In Schiedam gaat men te vaak voor 'gewoontjes, gewoontjes', zelfs als het niks kost."

Nelson Mandela wordt niet vernoemd rond getijdenpark Wilhelminahaven

Nelson Mandela wordt niet vernoemd rond getijdenpark Wilhelminahaven

SCHIEDAM - De suggestie van Mari Dingenouts en historicus Han van der Horst om Nelson Mandela te vernoemen bij het getijdenpark aan het Westfrankelandsepad en de Westfrankelandsedijk wordt niet overgenomen door de gemeente.

Dat heeft de burgemeester per brief aan de voorstellers van het vernoemen laten weten. De Commissie Naamgeving Openbare Ruimte (CNOR)  heeft geadviseerd de bestaande naamgeving Westfrankelandsepad en Westfrankelandsedijk in stand te houden. Dat advies heeft het college van B&W overgenomen.

De burgemeester laat Dingenouts en Van der Horst weten: "Zoals we u in 2014 hebben laten weten (ons kenmerk 14uit20732), overwegen wij om Nelson Mandela te vernoemen in de openbare ruimte als er een geschikte locatie beschikbaar is. Deze toezegging staat nog steeds. Zo’n locatie moet ook passen bij de waardigheid en positie van de Zuid-Afrikaanse president. Wij zijn van mening dat dit laatste niet geldt voor de locatie van het getijdenpark en wachten op een meer geschikte mogelijkheid."

Han van der Horst en Mari Dingenouts vinden het jammer dat hun voorstel is afgewezen. Han van der Horst: "Dit is een gemiste kans om een nieuwe iconische plek in Schiedam ook een iconische naam te geven. Het blijft nu allemaal hetzelfde en gewoontjes. In Schiedam gaat men te vaak voor 'gewoontjes, gewoontjes', zelfs als het niks kost. Ook al zijn de ideeën vanuit de burgerij nog zo goed."

Ook de suggestie van Dingenouts en Van der Horst om de wandelpaden ter plaatse te vernoemen naar Tini Krikke-Hein en Paula Kooper is afgewezen. "Tini Krikke-Hein heeft zich decennia lang ingespannen voor de leefbaarheid van de Gorzen, onder andere als gemeenteraadslid van de PvdA. Paula Kooper was de spil van alle acties die hebben geleid tot het Zwembad Zuid, dat aan het getijdenpark is gelegen", zo benadrukt de teleurgestelde Dingenouts.

Foto: getijdenpark Wilhelminahaven (foto (c) De Schiedammer Online)

 

25-02-2021