Ingezonden: oproep van lezeres die meestal trots is op Schiedam

'Neem je verantwoordelijkheid en ruim je eigen rommel op'

'Neem je verantwoordelijkheid en ruim je eigen rommel op'

SCHIEDAM - Meestal is Hester Preesman trots op Schiedam. Maar op maandagochtend even niet. Ze legt in dit ingezonden bericht uit waarom en ze roept op: neem je verantwoordelijkheid en ruim je eigen rommel op.

INGEZONDEN

"Sinds 2013 woon ik in Schiedam, overgekomen vanuit Rotterdam, wat toch betekent dat je niet echt een Schiedammer bent… Maar nu ruim 8 jaar later voel ik mij wel steeds meer een Schiedammer! Ik ben trots op de vele nieuwbouw, de leuke binnenstad, de gezellige eettentjes en de multiculti sfeer. Ik zie een gemeente die hard werkt om op veel verschillende plaatsen de buitenruimte bij te houden.

Meestal ben ik trots, maar op maandagochtend als ik mijn dochter op de fiets naar school toe breng, schaam ik mij. Ik schaam mij diep voor de omgeving waarin ik woon, de omgeving waarin ik mijn kinderen op laat groeien. Als ik om 8.20 uur naar de school van dochter fiets, word ik, meestal op maandagochtend geconfronteerd met grote hoeveelheden afval op straat, naast geplaatste huisvuilzakken en meeuwen die de zakken openreten, met als gevolg een hele spoor van open bakjes, etenswaren en andere huisvuil. Voornamelijk de containers bij het Schuttersveld aan de kant van de Noordvestgracht en de containers op de kruising van de Vlaardingerdijk met de Aleidastraat, zijn iedere week opnieuw overbelast.

Wat moet ik zeggen tegen mijn 6-jarige dochter die vraagt wat er allemaal op straat ligt? Waarom doen mensen dit? Worden de containers te weinig geleegd door de gemeente?

Als ik omstreeks 14 uur mijn dochter weer op ga halen, wederom op de fiets, zie ik dat het naast geplaatste huisvuil is opgehaald door de hardwerkende mannen en vrouwen van Irado. Wat fijn om te zien dat er mensen zijn die het vuil van anderen wel weer opruimen!

Maar hoe worden wij ons nou eens bewust van deze rotzooi? Wie wil er leven in een buurt waar de ratten afkomen op het afval en de meeuwen de vliegende ratten zijn? Kom op mensen, neem je verantwoordelijkheid en ruim je eigen rommel op!!!

Hester Preesman."

Foto: bijplaatsingen bij de ondergrondse container in Schiedam Nieuwland

Lees ook:

Ik ben boos op mijn Schiedam
https://www.deschiedammeronline.nl/columns/details/ik-ben-boos-op-mijn-schiedam

Je kunt een restafvalcontainer adopteren
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/je-kunt-een-restafvalcontainer-adopteren

Vijftal boetes voor achterlaten van kartonnen verpakkingen bij ondergrondse afvalcontainers
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/vijftal-boetes-voor-achterlaten-van-kartonnen-verpakkingen-bij-ondergrondse-afvalcontainers

Boas doorzoeken op straat gedumpte vuilniszakken dat levert twee boetes op
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/boas-doorzoeken-op-straat-gedumpte-vuilniszakken-dat-levert-twee-boetes-op

Door coronacrisis bestellen we vaker online ruimen we meer op en wordt er meer geklust
https://www.deschiedammeronline.nl/bedrijfsnieuws/details/door-coronacrisis-bestellen-we-vaker-online-ruimen-we-meer-op-en-wordt-er-meer-geklust
 
Raadsvragen over te laat ledigen ondergrondse containers en kliko s
https://www.deschiedammeronline.nl/politiek/details/raadsvragen-over-te-laat-ledigen-ondergrondse-containers-en-kliko-s

12-07-2021