Twintigers en dertigers kunnen kennismaken met vrijwilligerswerk

Nature Impact Days bij de Babbersmolen

Nature Impact Days bij de Babbersmolen

SCHIEDAM - Op zaterdag 27 augustus 2022, aanvang 9.30 uur, kunnen twintigers en dertigers met vrijwilligerswerk aan de slag bij de Babbersmolen. Zij kunnen kennismaken met het werk dat nodig is om kleinschalig agrarisch landschap in stand te houden.

"Het Zuid-Hollandse cultuurlandschap is voor een belangrijk deel door de mens gemaakt. Door de kleinschaligheid biedt het veel verschillende soorten plekken wat weer goed is voor de biodiversiteit van de natuur. Om dit in stand te houden is wel onderhoud nodig. Speciaal voor twintigers en dertigers organiseert De Groene Motor klusdagen in het groen. Deze leeftijdsgroep ontbreekt vaak bij vrijwilligersgroepen maar heeft wel interesse om positieve impact te maken op de natuur. Bij de Babbersmolen zullen ze kennismaken met het werk dat nodig is om kleinschalig agrarisch landschap in stand te houden. Daarbij zien ze ook wat dit doet voor de wilde planten en dieren", zo laat Paul Sporken van Stichting De Schiedamse Molens weten.

Voorbeelden van werkzaamheden zijn:

- Sloten: verwijderen van lisdoddes om waterdoorstroming te verbeteren

- De takkenril aanvullen met snoeimateriaal

- De wilgengriend opschonen voor het najaar

- Onkruid verwijderen op het pad

- Gemaaide pitrus in rijen harken om te drogen

- Hout verwerken voor verder gebruik

Hier lees je meer over het vrijwilligerswerk en over aanmelding:
https://www.campagnes.zelfdoeninzh.nl/o/stichting-Schiedamse-molens/events/-/55449

Familiedag
Op 27 augustus wordt er eveneens een familiedag gehouden van 13.00 tot 17.00 uur, in samenwerking met Stedelijk Museum Schiedam. Daar lees je meer over in ons eerdere artikel: Familiedag bij de Babbersmolen 

De Babbersmolen is de komende zaterdagen ook gewoon te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van 11.00 tot 16.00 uur.

Foto: de Babbersmolen (bron foto Stichting De Schiedamse Molens)

11-08-2022