Nationale schelpenteldag ook in Monster

Nationale schelpenteldag ook in Monster

SCHIEDAM / MONSTER / DELFLAND - Op 23 maart neemt Natuurlijk Delfland / Westland deel aan de nationale schelpenteldag. Van 11.00 – 14.00 uur staan deskundige klaar om informatie over de gevonden schelpen te geven.

Belangstellenden die mee willen doen worden opgeroepen om naar het Schelpenpad, Zandmotor in Monster te komen. Aanmelden is niet nodig. Kom naar onze strandkar.

Schelpen liggen volop aan het strand, dat zijn zeer algemene tot zeer zeldzame soorten, van verse tot zeer oude exemplaren en van inheemse tot en met exoten.

Je hoeft geen expert te zijn, onze deskundigen zijn op het stand aanwezig. Kom langs, zoek naar schelpen en tel mee. Een zoekkaart is aanwezig om de waarnemingen op te schrijven.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging (KNNV) en een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron Duinbehoud, Mycologische Vereniging.

Foto :
Natuurlijk Delfland

11-03-2024