Wat leuk dat je de molens van Schiedam bezoekt

Nationale Molendag 2024 11 mei van 11.00 - 17.00 uur

Nationale Molendag 2024 11 mei  van 11.00 - 17.00 uur

SCHIEDAM - Schiedam heeft de hoogste traditionele molens ter wereld! En zeg nou zelf, daar kunnen we als Schiedammers trots op zijn. Waan je in de historie tussen de oude ambachten, een markt, straattoneel, figuranten en acteurs in klederdracht, muziekoptredens en heel veel gezelligheid.

Een historische sfeer en gezelligheid. Geniet van de molens, activiteiten en muziek.

Malen met de molenaars, uitleg over de molens en lekkere  molenproducten proeven. Vanwege Nationale Molendag draaien de molens en zijn ze gratis te bezoeken. De grootte van de molens, de bezichtiging en het uitzicht vanaf de houten balies maken indruk.
Dat mag ook wel want de hoogste traditionele molens van de wereld staan in Schiedam!

Alle (kinder-) activiteiten en demonstraties vinden doorlopend plaats tussen 11.00 en 17.00 uur in, op en rond de molens en er lopen figuranten in klederdracht.

Er zijn oude ambachtdemonstraties en oud-Hollandse spelletjes bij de zakkendragers van het Anthonisgilde. Krijg uitleg van Stichting Restauratie Werkplaats Schiedam of maak een fijne wandeling met de gidsen van de Historische Vereniging Schiedam.

Er zijn toneelvoorstellingen en muziekoptredens, foodtrucks, het senioren terras van J&S, historische schepen, demonstraties van ambachten, een pannenkoekenterras met een poppentheater (waar Jan Klaassen is gespot) en verschillende leuke kinderactiviteiten.
Vaar mee met de molenboottocht met muziek (fluisterboot) en zing lekker mee of maak een wandeling met de stadsgidsen.

Kortom; voor elk wat wils. Molendag is gratis toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden.

Molendag wordt ook dit jaar weer georganiseerd door stichting De Schiedamse Molens en Stichting Triple C - Care, Cure & Culture en alle vrijwilligers die zich belangeloos voor Schiedam inzetten.

Kijk voor informatie op www.deschiedamsemolens.nl en www.StichtingTripleC.nl/molendag 

Foto:
Molendag 2023

 

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

02-05-2024