Nationaal Coöperatie Museum viert zaterdag 45-jarig bestaan

Nationaal Coöperatie Museum viert zaterdag 45-jarig bestaan

SCHIEDAM - Nationaal Coöperatie Museum aan de Lange Haven viert a.s. zaterdag het 45-jarig bestaan met de opening door wethouder Biekman van een nieuwe tentoonstelling en aansluitend een lezing.

In 1977 werd het Nationaal Coöperatie Museum opgericht. Destijds in de voormalige Coop winkel in de Kethelstraat. Inmiddels is het museum sinds 1987 gevestigd aan de Lange Haven.

Voor dit 45 jarig jubileum opent wethouder Anouschka Biekman op zaterdag 1 oktober de wisseltentoonstelling 1977 – 2022 Vijfenveertig Jaar Nationaal Coöperatie Museum met aansluitend een lezing over de geschiedenis en de toekomst van (verbruiks) coöperaties.

Het programma is als volgt.

14.00 uur: Opening wisseltentoonstelling: '1977 – 2022 Vijfenveertig Jaar Nationaal Coöperatie Museum' door wethouder Anouschka Biekman. Als openingshandeling zal zij de coöperatieve regenboogvlag ophangen en wordt kort stilgestaan bij de geschiedenis van deze vlag en de opzet van de huidige regenboogvlag van de lhbtiqa+ gemeenschap.

14.45 uur: Lezing 'De geschiedenis van verbruikscoöperaties in Nederland en wat is de toekomst van (verbruiks) coöperaties in 21ste eeuw?' door drs. Pieter Steenbergen.  Steenbergen heeft vanuit het ICA team (Institutions for Collective Action), nu verbonden aan de Erasmus Universiteit, onderzoek gedaan naar de geschiedenis van verbruikscoöperaties. De lezing wordt gehouden in de Westvestkerk, Westvest 90-92.

15.30 uur: Afsluiting met een hapje en drankje

Hier lees je eerdere artikelen:

Nationaal Coöperatie Museum bestaat 45 jaar; museum met gratis toegang inclusief persoonlijke rondleiding

Nationaal Coöperatie Museum verwacht opnieuw te kunnen groeien

28-09-2022