Nathalie Gouweleeuw wordt verkenner in Schiedam

Nathalie Gouweleeuw wordt verkenner in Schiedam

SCHIEDAM - De VVD heeft oud-VVD-wethouder Nathalie Gouweleeuw voorgedragen als verkenner. Zij gaat gesprekken voeren met alle partijen om tot een samenstelling te komen van een nieuwe coalitie.

Onno Spek, lijstrekker van de VVD: ‘Wij zijn heel blij dat Nathalie ons gaat helpen. Zij heeft veel ervaring in het Schiedamse en gaat deze klus klaren’.

Woensdagavond laat bleek de Schiedamse VVD de grootste partij te zijn met zes zetels. Hierdoor kan de partij het initiatief nemen om de gesprekken te starten. ‘Het zal een heel karwei worden, want er zijn veel uiteenlopende partijen dus er moet zorgvuldig en voortvarend gewerkt worden. Nathalie kan dit als geen ander’, aldus Spek.

Gouweleeuw is eerder in Schiedam wethouder geweest in de periode 2012 tot en met 2018 en is nu werkzaam als Transitiemanager bij Rotterdam Inclusief, het arbeid- en mensontwikkelbedrijf van Gemeente Rotterdam. Daarnaast is zij commissaris bij De Frankelandgroep en bestuurslid van de Green Business Club Waterweg.

De gesprekken met de partijen zullen zo snel mogelijk ingepland worden. Na de gesprekken zal er een rapport opgeleverd worden. Daarin staat een advies over met welke partijen er verder onderhandeld gaat worden om een coalitie te vormen. Tevens zal er een bijzondere raadsvergadering uitgeschreven worden, waarin alle partijen in het openbaar hun visie kunnen geven over een mogelijke samenwerking.

22-03-2022