Nachtje cel voor jeugdige dame die boa's beledigt

Nachtje cel voor jeugdige dame die boa's beledigt

SCHIEDAM - Een jeugdige dame hield zich onnodig op in de stationshal. Boa's die haar wilden aanspreken, zagen haar vluchten. Aan de andere kant van het station werd ze vervolgens aangehouden en beboet. Het verhaal was daarmee echter nog niet gedaan.

Vrijdagavond liepen boa's van de gemeente Schiedam een surveillanceronde door station Schiedam Centrum. "Dit doen wij regelmatig. Uit cijfers blijkt dat niet altijd iedereen zich er prettig en veilig voelt. Wij kwamen een bekende jeugdige dame tegen die zich onnodig ophield in de stationshal. Toen collega's haar wilden aanspreken, ging ze ervandoor. Dit was tevergeefs, gezien ze aan de andere kant van het station alsnog werd staande gehouden", zo verhalen de boa's. Ze kreeg een bekeuring, maar daar was het nog niet mee afgelopen. 

De boa's zetten hun relaas voort: "Toen de jeugdige dame met een bekeuring op zak haar weg mocht vervolgen, vond ze het nodig de collega's in kwestie van een afstand te beledigen. Dit resulteerde in een aanhouding en een nachtje elders. Het beledigen van een ambtenaar in functie accepteren wij niet!"

Foto: bron Toezicht & Handhaving, Instagram @handhavingschiedam

10-12-2023