Van 17 tot 24 oktober

Nacht- en weekendafsluitingen A20 richting Schiedam

Nacht- en weekendafsluitingen A20 richting Schiedam

SCHIEDAM - Komende week is in de nachten ingaande maandagavond 17 oktober de A20 tussen Maassluis (oprit 7) en het Kethelplein Schiedam afgesloten. Aansluitend is dit stuk snelweg het gehele weekend vanaf vrijdagavond 21 oktober tot maandagochtend 24 oktober dicht.

In september is de A20 richting Hoek van Holland verbreed. Vanaf het Kethelplein in Schiedam tot het nieuwe knooppunt Vlaardingen zijn nu drie rijstroken beschikbaar. Dit najaar wordt de weg ook in de richting van Schiedam/Rotterdam verbreed. Hiervoor werkt bouwconsortium BAAK in opdracht van Rijkswaterstaat drie weekenden op de A20 tussen Maassluis en het Kethelplein en is de snelweg afgesloten. Het eerste weekend staat gepland van 21 oktober tot 24 oktober. Ook in de nachten van 17 tot en met 20 oktober worden werkzaamheden uitgevoerd en is de weg dicht. Reizigers moeten rekening houden met 10 tot 30 minuten extra reistijd.

Nachtafsluitingen
Van maandag 17 oktober tot en met donderdag 20 oktober is de A20 richting Rotterdam vier nachten afgesloten tussen oprit 7 Maassluis en het Kethelplein van 22:00 uur tot 05:00 uur. De opritten in Maassluis en Vlaardingen gaan al om 21:00 uur dicht. 

Weekendafsluiting
Van vrijdag 21 oktober 22:00 uur tot maandag 24 oktober 05:00 uur is de A20 richting Rotterdam afgesloten tussen oprit 7 Maassluis en het Kethelplein. De opritten gaan 21 oktober om 21.00 uur dicht. BAAK werkt dan dag en nacht op de snelweg. 

Om sluipverkeer tegen te gaan zijn in Maassluis/Vlaardingen de Broekpolderweg en de Zuidbuurt afgesloten voor doorgaand verkeer. Er is een reservenacht voor werkzaamheden gepland van maandag 24 oktober 22.00 uur tot dinsdag 25 oktober 05.00 uur, mocht het werk niet op tijd afkomen. 

Omleidingen
Tijdens de nacht- en weekendafsluitingen wordt het verkeer omgeleid:

·         Vanuit Hoek van Holland wordt verkeer omgeleid via de N223 en de A4. 

·         Verkeer tussen Maassluis en Vlaardingen wordt via Maassluissedijk geleid. 

·         Verkeer vanuit Vlaardingen voor de A20 richting Rotterdam kan via de Burgemeester Heusdenslaan en Hargalaan naar oprit 10 Schiedam-Noord rijden. 

Hinder
Verschillende werkzaamheden, zoals het vervangen van de voegovergangen, het frezen van asfalt en het plaatsen van vangrails zorgen voor geluid in de omgeving. 

Werkzaamheden
Er wordt onder andere geasfalteerd en nieuwe vangrails geplaatst. Bij de viaducten over de Lepelaarsingel, Holysingel, Vlaardingervaart en Marathonweg in Vlaardingen wordt aan de voegovergangen gewerkt. Dat zijn de naden tussen het viaduct en de weg die de werking door hitte of kou opvangen. 

Informatie
Alle informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.blankenburgverbinding.nl/a20. Hier kan iedereen zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over het project of de speciale bouwapp van het project downloaden via een QR-code of via de app store (zoeken naar Blankenburgverbinding). Daarna krijgen gebruikers automatisch bericht over de werkzaamheden aan de A20.

 

 

14-10-2022