Schilder in Schreiershuisje gaat over zij eigen werk heen

Naamlooozz geschilder dat nooit af is

Naamlooozz  geschilder dat nooit af is

SCHIEDAM - Sinds 30 juli jl. is kunstenaar Kenneth Letsoin ofwel 'Naamlooozz' aan het werk in het Schreiershuisje op het Hoofdplein in Schiedam Zuid. Jan Willem de Boer sprak met deze 'action painter'.

Het is nooit af, vindt hij zelf. Als hij een laag heeft geschilderd, gaat hij er net zo gemakkelijk weer overheen. Door op de afbeelding hieronder te klikken, start je de video en zie je hem aan het werk. 

Drie maanden lang
"De Rotterdamse ‘action painter’ Naamlooozz gaat de komende drie maanden in het huisje schilderen. Het bijzondere aan zijn kleurrijke werk is dat het nooit af is, maar altijd een voorzet oplevert waaraan hij later weer verder werkt. Dit ‘veranderlijke’ sluit mooi aan op de omgeving rondom het Schreiershuisje die ook altijd in beweging is", zeggen organisatoren Sjef van Duin en Esther Zitman.

"Zijn het niet de langsvarende schepen, dan is het wel het weer of de langzaam maar gestaag veranderende skyline van Rotterdam. Volop dynamiek dus die Naamlooozz wil gaan vangen in zijn met collagetechnieken gecombineerde schilderingen."

Naamlooozz (Kenneth Letsoin) maakt muurschilderingen en afvalinstallaties buiten op straat, maar hij maakt ook werk in zijn atelier. Je kunt zijn werk kennen van zijn beschildering van Theater Rotterdam afgelopen jaar, maar ook van zijn kleurrijke beestjes en vogeltjes her en der verspreid door Rotterdam. Zijn werken ogen krachtig, geconcentreerd en dynamisch, aldus Sjef van Duin en Esther Zitman in de aankondiging van de komende activiteit in het Schreiershuisje.

Sjef van Duin en Esther Zitman, beiden beeldend kunstenaars, ontwikkelen sinds 2012 culturele activiteiten rond en in het Schreiershuisje in Schiedam Zuid. Door hen uitgenodigde kunstenaars realiseren tijdelijke kunstwerken in dit voormalige wachthuisje aan de Nieuwe Maas. De historie en identiteit van dit monumentale huisje en de combinatie van woord en beeld staan hierbij centraal. Het Schreiershuisje is een monumentaal gebouwtje.

Zie ook onze artikelen Twaalf schilderijen van oevers in Schreiershuisje
https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/twaalf-schilderijen-van-oevers-in-schreiershuisje

En: https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/kunstenaar-laat-zich-niet-weerhouden

Lees ook:
Hoe zien jouw tranen eruit?
https://www.deschiedammeronline.nl/cultuur/details/hoe-zien-jouw-tranen-eruit

03-08-2021