Na unieke bliksemstart HBSS wordt het toch: winnen met de hakken over de sloot

Na unieke bliksemstart HBSS wordt het toch: winnen met de hakken over de sloot

VOETBAL - Waar in februari de punten in Geervliet gelaten moesten worden, was het gisteren anders. Een unieke bliksemstart bracht HBSS in een zetel tegen middenmoter GHVV’13. Toch werd het een wedstrijd die met de hakken over de sloot werd binnengehaald: 2-1. 

Vanaf de aftrap kwam de bal bij Miloud bel Hassani die slechts 19 tellen na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Julia van Es vanaf een meter of 25 een zaterdagsschot losliet. GHVV’13 doelman Van Trigt verkeek zich op deze lange-afstandsbal en dus kon HBSS ruim binnen de eerste minuut juichen. Al na 4 minuten was het daarna middenvelder Aran Bekaroe die een afgeslagen corner ook achter Van Trigt schoot en dus leek trainer Wolters zich met een hele snel 2-0 voorsprong op te kunnen gaan maken voor een rustige middag.

Niets was minder waar want gaandeweg het eerste bedrijf nam GHVV’13, zonder overigens groots te spelen, het heft in handen en teisterde de ploeg meermaals het aluminium rond HBSS-goalie Tenekecioglu. Ook moesten de doelman en even later zijn rechter verdediger Erikson Santos Oliviera sterk handelend optreden om acties van de GHVV voorwaartsen onschadelijk te maken. Slechts éénmaal troffen de gasten doel: na een half uur spelen bracht Brian van Dam de marge op één en daarmee riep HBSS dus alsnog een lastige middag over zich af.

Zonder de geblesseerden Belghar en Zimmerman, die naast de langdurig afwezigen Tijdeman en Wolters langs het veld bleven, had HBSS het zwaar en wisten beiden ploegen het publiek niet te vermaken. De rust werd behaald met de minimale voorsprong.

Ook in het tweede deel van de wedstrijd werd het er niet beter op. HBSS kroop door het oog van de naald: doordat een zeker lijkend doelpunt, de bal kwam vanaf de lat zeer waarschijnlijk terug op de grond achter de doellijn, door velen inclusief de verder goed leidende Van Es over het hoofd gezien werd, won HBSS deze wedstrijd. Het was dus met de hakken over de sloot. Wederom een driepunter voor de Oranje-Zwarten van Harga waarmee het doel, behalen van een promotiekans via de nacompetitie, nu wel heel erg dichtbij komt.

Aanstaande dinsdag, als VFC officieus kampioen kan worden in een rechtstreeks duel met runner up Zuidland, speelt HBSS in Maasland tegen MVV’27 waarna aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd wacht tegen de huidige rodelantaarndrager OVV Oostvoorne. 

08-05-2022