Derby op Harga morgen wordt omlijst met muziek en gezelligheid

Na HBSS-Excelsior'20 kan thuisploeg officieel kampioen zijn

Na HBSS-Excelsior'20 kan thuisploeg officieel kampioen zijn

VOETBAL - Morgenmiddag staat op Harga de derby HBSS - Excelsior'20 op het programma, de nummer 1 tegen de nummer 6 van de ranglijst in de derde klasse D. Bij winst van de thuisploeg en afhankelijk van het resultaat van de nummer 2, Meeuwenplaat, kan HBSS morgen het kampioenschap binnenhalen. HBSS zal voor een gezellige omlijsting van de stadsderby zorgen.

Op zaterdag 15 april zullen de teams van Toon Wolters en Jaco Verhoev aan het Trimpad in Harga om 14.30 uur na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Wouter van der Geest aftrappen. "Allereerst is het natuurlijk een derby tussen twee Schiedamse clubs, maar bovenal is het voor de Harga-bewoners aftellen naar het moment dat de titel definitief binnengesleept kan worden. Die kans dient zich zaterdag voor het eerst aan en daarom zal er naast hopelijk een leuke en sportieve wedstrijd zeker ook gezelligheid te beleven zijn", zo laat HBSS weten.

Muzikale klanken alsmede een buitentap en bakplaat (verzorgd door Van der Ree Catering) omlijsten de middag. Hoewel HBSS eerst zelf moet winnen, iets wat op Thurlede eerder dit seizoen tegen Excelsior'20 niet lukte (2-2) waarmee toen de eerste periodetitel door HBSS werd misgelopen, is de Wolters-groep ook afhankelijk van het resultaat in de Vlaardingse Broekpolder waar de nummer twee Meeuwenplaat uit Hoogvliet het opneemt tegen laagvlieger SV Deltasport, dat op de voorlaatste positie staat.

Bij enig puntverlies van de Hoogvlietse formatie in de Broekpolder kan HBSS bij een zege officieel tot kampioen gekroond worden en bij winst voor zowel HBSS als Meeuwenplaat is er sprake van een officieus kampioenschap gezien het feit dat er dan een voorsprong van vijftien punten zal zijn met nog vijf wedstrijden te gaan én een flink beter doelsaldo. 

Na afloop van de wedstrijd zal de Rotterdamse zanger Benjamin Gouweleeuw optreden. Hieronder alvast een voorproefje met het nummer 'Jij bent echt alles voor mij' op YouTube.

 

Kethel Spaland
Eveneens in 3D begint op Sportpark Willem-Alexander om 14.30 uur de wedstrijd van de nummer vier Kethel Spaland tegen de nummer 7 Rozenburg.

Vierde klasse E
Ook in de vierde klasse E zijn er competitiewedstrijden voor de Schiedamse clubs. Hermes-DVS ontvangt op Harga RVV Blijdorp. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. PPSC speelt uit tegen de Egelantier Boys, aanvang 14.30 uur op Sportpark Schulpweg in Rotterdam.

 

14-04-2023