Politie vraagt om tips en is op zoek meer camerabeelden

Na brandstichting brandt bestelbus uit in Harga

Na brandstichting brandt bestelbus uit in Harga

SCHIEDAM - Om halftwee vannacht is een bestelbus uitgebrand in de woonbuurt Harga.

De Politie Schiedam meldt het volgende:
"Op zondagochtend 19 maart is omstreeks 01.30 uur een bestelbus uitgebrand na brandstichting op de Sven Kramerstraat te Schiedam.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op videobeelden is te zien dat een persoon met een capuchon op vanaf de Pieter van den Hoogenbandstraat de Sven Kramerstraat op loopt en bij de bestelbus een raam intikt waarna de brand ontstaat. De persoon rent vervolgens weg in de richting van de Pieter van den Hoogenbandstraat. Helaas hebben wij de persoon niet aangetroffen. De zaak is verder in onderzoek.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Heeft u iets gezien of gehoord rondom genoemd tijdstip dan horen wij graag van u. Ook zijn wij op zoek naar beelden waarop de persoon te zien is. Heeft u bruikbare informatie? Neem dan contact op met 0900-8844."

Naar aanleiding van de bovenstaande getuigenoproep reageert iemand op Facebook als volgt: "Laat de beelden zien...dat kan helpen als jullie tipgevers zoeken..." De politie antwoordt hierop: "Helaas is het daar nu te vroeg voor vanwege het lopende onderzoek. We nemen het in overweging als uit deze oproep niets komt."

Foto: bron Politie Schiedam

jge

19-03-2023