De Schiedammer komt binnen bij MVR Soda in de SodaFabriek

Mirjam van Rijn is kunstenaar en tattoo-artiest

Mirjam van Rijn is kunstenaar en tattoo-artiest

SCHIEDAM - In Schiedam zijn verscheidene culturele organisaties waarvan lang niet iedereen in Schiedam en omgeving het bestaan zal afweten. In deze rubriek gaan wij er binnen en geven we de organisatie de gelegenheid zich voor te stellen. Ditmaal MVR Soda in de Soda Fabriek.

Naam van de organisatie: MVR Soda

Begonnen op: 25 februari 2023 ga ik open

Naam geïnterviewde: Mirjam van Rijn

Functie geïnterviewde: kunstenaar / tattoo-artiest

Leeftijd: 33

Gevestigd in: de SodaFabriek

Kun je iets vertellen over de ontstaansgeschiedenis van jullie organisatie: deze zomer kwam ik door een expo in de SodaFabriek terecht en werd gelijk verliefd op het pand. Naast dat het een toffe plek is, gebeurt er van alles, er worden workshops, fotoshoots, exposities, optredens gehouden, van alles wat past bij de plek, en bij Peter, de ideeënman achter (bijna) alles dat er in de SodaFabriek gebeurt.

Kun je iets vertellen over de doelstelling van jullie organisatie: mooie dingen en connecties maken.

Wat bieden jullie: zoals ik al zei, gebeurt er bij de Soda van alles. In mijn stukje in de SodaFabriek vind je (vanaf 25 februari) een tattooshop en een kunstwinkeltje, ook zal ik er regelmatig aan het werk zijn om van alles te maken.

Wat onderscheidt jullie organisatie: positiviteit en samenwerking. Iedereen is erg betrokken en wil er iets heel erg leuks van maken.

Wat moet er volgens jullie gebeuren om het culturele klimaat in Schiedam aantrekkelijker te maken: ik denk dat er al heel erg veel gedaan wordt om Schiedam op cultureel gebied aantrekkelijk te maken. Het gerenoveerde Stedelijk Museum Schiedam, de Stichting KunstWerkt in het oude postkantoor en de SodaFabriek die alleen maar mooier aan het worden is!

Je favoriete drankje: caipirinha

Tenslotte:  groetjessss! En tot binnenkort in de SodaFabriek

Adres: Makkerstraat 7, Schiedam

Instagram: https://www.instagram.com/mvrsodafabriek/

'Art Route Schiedam'
Ook tijdens 'Art Route Schiedam' op donderdag 9, vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 februari 2023 kun je een bezoek brengen aan de SodaFabriek, één van de twaalf locaties in de route door Schiedam, zie verder ons artikel over 'Art Route Schiedam'.

Foto's: door Jan Schrijver
Concept: door Gert Struijs

Foto onder: binnenkort hier gevestigd Mirjams tattoo-shop

DSC_1011

07-02-2023