Vanavond de film On the Fringe ingeleid door Merel van der Vaart

Movies that Matter in Wenneker Cinema

Movies that Matter in Wenneker Cinema

SCHIEDAM - Op dinsdag 20 februari om 20:00 uur vertoont Wenneker Cinema de film On the Fringe in samenwerking met Movies that Matter on Tour. Merel van der Vaart, curator bij het Stedelijk Museum Schiedam, leidt deze avond in.

Merel van der Vaart
Zij is een van de curatoren van de expositie “Uit armoede”, die op dit moment tot 9 juni is te zien bij het Stedelijk Museum Schiedam. Voor deze expositie heeft zij veel onderzoek gedaan naar de armoede in Schiedam. In haar inleiding zal zij dat onderzoek en de expositie verder toelichten. Weliswaar speelt de film On the Fringe zich af in Spanje, maar armoede kent geen grenzen en is daar net zo schrijnend als hier.

On the Fringe
Deze aangrijpende film vertelt drie verbonden verhalen van mensen in de greep van economische wanhoop. Azucena heeft 24 uur om huisuitzetting van haar gezin te voorkomen. Advocaat Rafa wil weten waar de politie een jong immigrantenmeisje heeft gebracht. En Teodora probeert wanhopig haar zoon te bereiken. Met Spaanse giganten Penélope Cruz, Adelfa Calvo en Luis Tosar.
Voor alle drie groeit de druk steeds verder en wordt de dag een race tegen de klok. Urgente sociale thriller die zich afspeelt in Madrid, over mensen die proberen te overleven in een geprivatiseerde maatschappij.

Movies that Matter on Tour
De vertoning is onderdeel van het maandelijkse programma ‘Movies that Matter on Tour’, waarin de beste films van het Movies that Matter Filmfestival vertoond worden in 18 Nederlandse steden. Deze filmvertoningen worden gevolgd of voorafgegaan door een verdiepend programma. Movies that Matter streeft ernaar om de blik op mensenrechten te verruimen en vraagt aandacht voor urgente maatschappelijke thema’s.
Informatie.

Kaarten
Kaarten zijn hier online te bestellenof verkrijgbaar bij de kassa van het filmhuis.

Wenneker Cinema
Wenneker Cinema is een onafhankelijk filmhuis in Schiedam en vertoont een gevarieerd programma van arthousefilms, documentaires en andere bijzondere films. Wenneker Cinema is een belangrijke culturele instelling in Schiedam en omgeving. 

Adres:
Vijgensteeg 2
Schiedam

Tekst:
Wenneker Cinema

 

20-02-2024