Zij wil op een andere plek verdergaan als Atelier MOOISCH

Monique van Putten stopt met MOOISCH Conceptstore

Monique van Putten stopt met MOOISCH Conceptstore

SCHIEDAM – MOOISCH Conceptstore op de Hoogstraat 5 gaat de Hoogstraat verlaten. Eigenaresse Monique van Putten (62) wil op een andere locatie verdergaan met Atelier MOOISCH.

door Louise Melchers

Monique (foto boven): ‘Ik begon de winkel in maart 2020, net voor corona, en wilde er workshops gaan geven. Helaas kon dat plan niet doorgaan en kreeg de winkel een heel ander concept. Overdag kun je in de winkel terecht voor handgemaakte cadeaus, allerlei creatieve creaties van de makers die hun spullen in de winkel te koop aanbieden, of kun je er bijvoorbeeld kruiden kopen van een Schiedams bedrijf. ’s Avonds geef ik af en toe workshops.

Als kleuterjuf kijk ik graag vanuit de kleuter naar de wereld, onbevangen. Dat heb ik van huis uit meegekregen. De huidige invulling van MOOISCH Conceptstore voldoet niet meer aan wat ik eigenlijk wil: creëren, decoreren, workshops geven en creatieve kinderfeestjes organiseren, wat ik eigenlijk al deed via Sprookjes enzo. Vandaar dat ik nu besloten heb om te gaan starten met Atelier MOOISCH, waarbij MOOISCH staat voor Mooi Schiedam.’

Mooischwinkelkl

De winkel blijft open tot 19 augustus aanstaande, waarna de ruimte tot ongeveer 1 november 2023 gebruikt gaat worden voor het exposeren van het werk van  Monique en voor een vintage popup. In een nieuwe ruimte gaat Monique workshops geven in onder meer tekenen & schilderen, 3D-mandala’s maken, ocean drums (klankinstrumenten gevuld met natuurmateriaal) maken, porselein beschilderen, seizoensstukken maken en mozaïeken. Het is nog niet bekend waar de nieuwe ruimte precies komt.

Foto boven: als er geen klanten in de winkel zijn is Monique aan het tekenen. Foto onder: MOOISCH Conceptstore op de Hoogstraat

06-07-2023