Geslaagde Nieuwbouwdag

Mooie kennismaking van 1200 bezoekers met toekomst Schiedam

Mooie kennismaking van 1200 bezoekers met toekomst Schiedam

SCHIEDAM - De Havenkerk aan de Lange Haven vormde op zaterdag 7 oktober voor zo’n 1200 woningzoekenden het sfeervolle decor voor de Nieuwbouwdag Schiedam 2023.

Wethouder Antoinette Laan, van o.a. Bouwen en Wonen bedankte bij de officiële opening alle partijen die zich met hart en ziel inzetten voor de ontwikkeling van een mooie stad voor jong en ouder, en voor mensen met minder en meer budget. Ze opende de dag met een vrolijke sprong door het welkomsdoek.
 
Duurzaamheid en hypotheekrente
Woningzoekenden kregen alle kans om hun vragen te stellen aan onder meer de aanwezige projectontwikkelaars, makelaars, de gemeente en het VvE Platform. Duurzaam, dus energiezuinig wonen, is een hot topic. Bij het Servicepunt Woningverbetering werden dan ook stapels uitgedeeld van het ‘Duurzaam Doe-Boek’.

De woningen die Van Wijnen vanaf 13 oktober verkoopt in Dirkzwager Schiedam en de woningen die binnenkort worden gebouwd op het terrein van De Glasfabriek trokken bij de maquette volop aandacht. Bij de financieel adviseurs was de hoogte van de hypotheekrente een terugkerend gesprek.

Senioren die op zoek zijn naar een duurzame woning konden ruimschoots terecht bij Woonplus voor woningen in ‘In de Buurttuin’ en in de ‘Wiltonflats’, bij 2D Vastgoed die nu 18 woningen verkoopt aan de Iepenlaan en bij SOR die een mooi huurproject voor hen ontwikkelt aan de Tuinlaan. Door voor ouderen levensloopbestendige woningen te laten ontwikkelen, zorgt de gemeente voor een gezonde doorstroming zodat ook starters een kans krijgen in Schiedam. 
 
Vouwkaart en varen
Bij de entree ontvingen de bezoekers een linnen tasje met een vouwkaart waarop 15 huidige en toekomstige nieuwbouwlocaties, met plannen variërend van 7 tot 3.000 woningen. Woningzoekenden kunnen de vouwkaart nog gratis afhalen bij het i-PUNT in de Waag aan de Lange Kerkstraat 39. 'S’LOEP Schiedam' bood bezoekers de mogelijkheid om de stad ook vanaf het water te leren kennen. Zij konden vanaf de steiger voor de Havenkerk opstappen. Nieuwe Schiedammers konden zich bij 'Welkom in SDAM' aanmelden voor een informatieve wandeltocht met goodiebag van de centrum-winkeliers op 14 oktober en 22 november 2023. Op het Houtje Touwtje pop-up terras voor de kerk genoten veel bezoekers van de ‘Indian summer’.
 
Film
In de stand van de gemeente legden medewerkers uit hoe in Schiedam in de komende tien jaar zo’n 7.000 woningen worden gebouwd, waarvan circa 1.000 ter vervanging van verouderde woningen die worden gesloopt. Zij gaven ook informatie over allerlei praktische zaken over wonen in Schiedam, van aanwezige scholen tot sportverenigingen. Schiedam Partners toonde in een film hoe je Schiedam kunt beleven, en gaf met tal van artist impressies van architecten een beeld van de uiteindelijke resultaten van de bouwwerken. De film is nu te bekijken op de website sdam.nl/wonen

Laatste bouwnieuws
Het laatste nieuws over de Schiedamse bouwplannen staat op de websites sdam.nl/wonen, en op https://www.facebook.com/NieuwbouwdagSchiedam

Op de webpagina van de gemeente (https://www.schiedam.nl/a-tot-z/projecten-in-de-wijk) staan ook voorgenomen projecten. 

 
Tekst: Nieuwbouwdag Schiedam
Fotografie: Jan van der Ploeg
(infotorial)

09-10-2023