Infrarood-verwarmingspaneel in brand

Moedige vrouw voorkomt dat brand zich uitbreidt

Moedige vrouw voorkomt dat brand zich uitbreidt

SCHIEDAM - Om kwart voor drie vanmiddag zijn drie brandweerwagens, een ambulance en een politiewagen uitgerukt naar een brand bij een woning aan de Westerkade in Schiedam West.

westerkade2

In een woning aan de Westerkade is brand ontstaan aan een infrarood-verwarmingspaneel en aan de hondenmand. De vrouw des huizes, die net thuiskwam toen de brand was ontstaan en haar lederen handschoenen nog aanhad, hield het hoofd koel en sleepte het brandende paneel alsook de hondenmand die vlam had gevat, de straat op. 

De met twee bluswagens en een reddingswagen uitgerukte brandweer hoefde daardoor alleen buiten te blussen. De brand was zodoende snel onder controle. Daarna volgde de nacontrole door de brandweer in de woning. Ook in andere woningen in het gerenoveerde historische pand werden door de brandweer metingen van de luchtkwaliteit uitgevoerd.

De heldhaftige vrouw werd opgevangen door de buurvrouw. Niet alleen zij maar ook de hond kwam met de schrik vrij. De man des huizes liet ons weten dat het nieuwe infrarood-verwarmingspaneel nog slechts enkele dagen in gebruik was. De brandschade in zijn woning leek hem in eerste aanblik mee te vallen in die zin dat hij, na enkele uren luchten, verwacht dat zij vandaag weer in het huis kunnen verblijven. 

Foto's (c) De Schiedammer Online

wertsr

27-01-2023