Voor winkeliers, horeca-ondernemers en ondernemers in de persoonlijke verzorging

Bepaalde ondernemers kunnen tot 2500 euro subsidie krijgen voor digitalisering

Bepaalde ondernemers kunnen tot 2500 euro subsidie krijgen voor digitalisering

SCHIEDAM - Ondernemers in Schiedam in bepaalde delen van het MKB (tot en met 49 medewerkers) kunnen een bijdrage krijgen van maximaal 2500 euro in de kosten die zij maken voor de digitalisering van hun bedrijf. Hieronder lees je meer details over de voorwaarden.

"De lockdowns tijdens de coronacrisis hebben veel impact op ondernemers, ook in Schiedam. De beperkingen om klanten fysiek in winkels en horeca te ontvangen onderstreepten het belang van een goed digitaal verkoopkanaal. De gemeente ondersteunt retail- en horecaondernemers die verder willen digitaliseren. Vanaf vandaag kunnen zij de Digitaliseringsvoucher aanvragen", aldus de gemeente

De ondernemer kan de voucher inzetten voor verschillende digitaliseringsdoelen, bijvoorbeeld bij het starten van online verkoopactiviteiten via een webshop, bij het verder professionaliseren van de bestaande online (verkoop)activiteiten, bij het digitaliseren van interne bedrijfsprocessen en bij het verbeteren van de cyberweerbaarheid.

Wethouder Marcel Houtkamp: “Ik ben blij dat we de ondernemers kunnen helpen bij het verder digitaliseren. Het uitsluitend beschikken over een fysiek contactpunt met klanten is kwetsbaar. Digitale contactpunten zijn essentieel om risico’s te beperken en omzet te behouden. Deze voucher biedt ondernemers nieuwe kansen en mogelijkheden.’’

Aanvragen door ondernemers
De ondernemers kunnen de Digitaliseringsvoucher gebruiken voor maximaal 50% van de kosten van de verbetering van de digitalisering. De subsidie kent een minimumbedrag van € 1.000 en een maximumbedrag van € 2.500 per onderneming. De regeling is bedoeld voor de kleinere ondernemers in het MKB, dus voor ondernemingen met maximaal 49 werknemers.

Waarvoor kun je de subsidie gebruiken?
Het inwinnen van advies bij strategische vraagstukken binnen de online retail marketing
Het zorgen voor betere vindbaarheid en zichtbaarheid online middels SEO, Google AdWords of een social media campagne
Het opzetten van affiliate marketing
Het opzetten of verbeteren van een website, webshop, e-mail marketing
Het koppelen of verbeteren van voorraadadministratie en -management
Het kopen van een online CRM-, boekings- of reserveringsysteem
Het aansluiten op bol.com, amazon.nl, zalando.nl of andere platformen
Het verbeteren van de cyberweerbaarheid

Wat zijn de voorwaarden voor de subsidie?
De subsidie is beschikbaar voor ondernemers met een winkel of horecabedrijf en aan ondernemers werkzaam in de persoonlijke verzorging (dienstverlening) met een fysieke bedrijfsvestiging in Schiedam

De subsidie is bedoeld voor eenmanszaken en ondernemingen met maximaal 49 werknemers
(N.B. redactie: dit is een onduidelijke omschrijving; door te melden 'eenmanszaken en ondernemingen' schep je verwarring. Een eenmanszaak is immers een onderneming.

Wij hebben de gemeente om een nadere duiding gevraagd; kan bijvoorbeeld een onderneming die als besloten vennootschap gedreven wordt subsidie aanvragen?

Antwoord van gemeente: "Het gaat om ondernemers in retail en horeca met fysieke locatie in de stad en om de omvang van het bedrijf: kleinschalig. De rechtsvorm maakt niet uit.)

De subsidie bedraagt minimaal €1.000,- en maximaal €2.500,- per onderneming

De subsidie bedraagt maximum 50% van de totale kosten van de aangeleverde offerte(s), exclusief BTW

Maximaal 25% van het totaalbedrag mag je gebruiken voor directe promotie en marketingactiviteiten (bijvoorbeeld een social-mediacampagne)

Een onderneming kan 1 keer een subsidie aanvragen

De subsidie is niet bedoeld voor interne kosten, personeelskosten, de aanschaf van hardware en niet voor trainingen/cursussen

Je vraagt de subsidie aan vóór aanvang van de activiteiten

Je voert de activiteiten uit binnen twaalf weken nadat de subsidie is ontvangen

De subsidiepot bedraagt € 66.000. Op = Op, dus wees er snel bij.
Het proces van aanvraag tot subsidiebeschikking neemt maximaal dertien weken in beslag
Subsidie aanvragen kan tot en met 30 september 2022

Meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier zijn te vinden op schiedam.nl/digitaliseringsvoucher

Over de Digitaliseringsvoucher
De gemeenten Den Haag, Capelle aan den IJssel, Zoetermeer en Schiedam hebben de handen ineengeslagen voor een gezamenlijk programma om ondernemers in het MKB met een financiële bijdrage te stimuleren tot verdere en betere digitalisering. Zij dienden een aanvraag in voor een zogenaamde MKB-deal bij de provincie Zuid-Holland. De provincie ondersteunt de Digitaliseringsvoucher met een financiële bijdrage. Al eerder besloot ook de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) het project te ondersteunen met een financiële bijdrage in de organisatorische kosten van de regeling.  

Hier lees je ons eerdere bericht, waarin de regeling werd aangekondigd:
https://www.deschiedammeronline.nl/bedrijfsnieuws/details/financiele-steun-tot-2500-euro-mogelijk-voor-digitalisering

01-10-2021