Minister Yeşilgöz opent woensdag leerwerkplaats De Steigers 

Minister Yeşilgöz opent woensdag leerwerkplaats De Steigers 

SCHIEDAM - Minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid opent op woensdag 7 juni 2023 in Schiedam-Zuid leerwerkplaats De Steigers Schiedam. In het voormalige wijkgebouw aan de Dwarsstraat 42 krijgen straks jongeren van 16 tot 35 jaar de kans om op praktische wijze vakkennis op te doen, aldus de gemeente in een uitnodiging aan de pers.

"De gemeente Schiedam heeft de leerwerkplaats van, door en voor de wijk opgezet met afgepakt crimineel vermogen in nauwe samenwerking met het Ministerie van Justitie & Veiligheid en het Openbaar Ministerie. De minister wil afgepakt crimineel vermogen graag vaker ten goede laten komen aan de wijk waar de opbrengst uit voortkomt", zo laat de gemeente weten.

Burgemeester Jules Bijl ontvangt de minister op woensdag 7 juni om 15.45 uur. Samen verrichten zij de openingshandeling, waarmee het pand aan de Dwarsstraat officieel in gebruik wordt genomen. Aansluitend volgen de minister en de burgemeester een rondleiding (deze is besloten) door het gebouw, waarbij zij uitleg krijgen over de functie die de leerwerkplaats de komende vier jaar in de wijk zal hebben.

Lees ook:
Reeds aangekondigde opening eind april door minister gaat niet worden gehaald
Gemeente loopt te hard van stapel met opening van De Steigers

Foto: het pand aan de Dwarsstraat 42

05-06-2023