Woensdag 15 november 14.00 uur

Mini groenmarkt op het Stadserf

Mini groenmarkt op het Stadserf

SCHIEDAM - Op de Nationale Boomfeestdag op woensdag 15 november 2023 vertelt wethouder Doğukan Ergin hoe het Stadserf wordt vergroend. En geeft hiervoor de eerste aanzet samen met kinderen van KomKids op het Stadserf. Zij ontvangen vervolgens een groen cadeau waar zij zelf mee aan de slag kunnen.

Samen maken we Schiedam groener!
De gemeente is bezig met het groener en klimaatbestendiger maken van Schiedam, maar ook inwoners kunnen hier hun steentje aan bijdragen. Bijvoorbeeld door minder grijs en meer groen in hun tuin te creëren. We geven een zetje in de rug door op de mini groenmarkt gratis plantjes weg te geven en inwoners de mogelijkheid te bieden een nieuwe boomlocatie aan te dragen in het openbaar gebied. Tenslotte is er informatie over vergroenen verkrijgbaar en zijn er groene (kinder)activiteiten.

Hart voor Groen
De mini groenmarkt vindt plaats op het Stadserf van 14.00 – 16.00 uur en wordt georganiseerd vanuit de gemeente Schiedam in samenwerking met de zaden bibliotheek, Irado, de Kleine Ambassade, Buurtwerkplaats de Buren, KomKids, de Bomenridders en stichting Code Groen educatie.

Lees meer op www.schiedam.nl/hartvoorgroen.

13-11-2023