Mikki schreef haar eerste kinderboek met haar baby op haar arm

Mikki schreef haar eerste kinderboek met haar baby op haar arm

SCHIEDAM/DEN HAAG - Geboren Schiedamse Mikki de Goede schreef een kinderboek. Het is een sprookje, getiteld 'De geheime wereld van de tandenfee'. 

Mikki de Goede is 31 jaar en woont nu in Den Haag, Wateringen, op het randje van het Westland. Zij is moeder van twee zonen. "Ik ben geboren in Schiedam en heb mijn basisschoolperiode op een jenaplanschool gezeten. Wij verhuisden naar het Westland toen ik 13 jaar was. Mijn moeders zaak is nog steeds gevestigd in Schiedam (beauty praktijk Alma Boerland). Ik kom nog steeds graag in Schiedam voor mijn favoriete winkels, bijvoorbeeld om er bonbons te kopen."

"Dit sprookje heb ik, al lopend in de nacht met mijn jongste - hij was een zogenoemde 'huilbaby' -  op mijn arm, op mijn telefoon geschreven", zegt Mikki. "Ik heb het boek geschreven met de 'voorlezende moederogen' die ik blijk te hebben. Ik schreef het sprookje dat ik miste in de boekhandel, het is anders dan anders. Bovendien kan het boek ouders helpen bij het tandenpoetsen van de kinderen, die dit toch als een 'moetje' ervaren", zegt de voormalig tandartsassistente.

De flaptekst van het boek geeft een indruk van de inhoud: "Vraag jij je wel eens af waar tandenfeeën vandaan komen? Vlieg dan mee met Tinus door dit magische sprookje. Tinus wil niets liever dan een tandenfee worden. Op een dag is het eindelijk zover en wordt hij toegelaten tot de tandenfeeschool.  

Zijn beste vriendin, prinses Chloë, heeft maar één wens: de mensenwereld betreden en met een echt mens praten. Maar haar vader, de koning, vindt dat veel te gevaarlijk.  Op een dag bedenkt Chloë een plan en lukt het haar met Tinus mee de mensenwereld in te vliegen.  

Ze reizen door de droomwereld en in de mensenwereld beleven ze samen de spannendste avonturen. Daar gaat het bijna mis. Zal het hen lukken nog om terug te reizen naar Feeënland? Zullen hun dromen uitkomen?"

Mikki de Goede heeft haar boek 'De geheime wereld van de tandenfee' uitgegeven in eigen beheer. Momenteel werkt zij aan haar tweede kinderboek. 

ISBN 9789082800678

Foto: Mikki de Goede met haar twee zonen

 

 

02-10-2021