In de Schiedamse Westvest90-kerk

Metamorphoses en Rubens Consort spelen een bijzonder concert

Metamorphoses en Rubens Consort spelen een bijzonder concert

SCHIEDAM - Dit gelegenheidsensemble van topmusici speelt vrijdagavond 15 oktober 2021 in de Westvest90-kerk in Schiedam. Op het programma staan het Kegelstatt Trio van W.A. Mozart, het Strijktrio van Gideon Klein en het monumentale Quatuor pour la fin du temps van Olivier Messiaen.

Het belangrijkste werk van deze avond is dat van Olivier Messiaen. Hij schreef én voerde het uit voor medegevangenen en bewakers in een krijgsgevangenenkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook het Strijktrio van Gideon Klein werd in een concentratiekamp geschreven. Al met al is het een veelkleurig programma met zowel lichte als donkere muziek.

Metamorphoses bestaat uit klarinettiste Jean Johnson, pianiste Ilona Timchenko en altviolist Roeland Jagers. Al snel na de oprichting werd het trio uitgenodigd door podia in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. De musici zijn warme pleitbezorgers van hedendaagse muziek.

Het Rubens Consort, in Schiedam bestaande uit violiste Sarah Kapustin, altviolist Roeland Jagers en celliste Quirine Viersen, is een flexibel en eigentijds collectief van bevriende topmusici, met een gedeelde liefde voor kamermuziek. Geworteld in de rijke traditie van het voormalige Rubens Quartet (dat in 2012 en 2013 in de Westvest90-kerk speelde), vertolken de leden van het Consort in kleine en grotere formaties meesterwerken uit alle eeuwen van de muziekgeschiedenis.

Aanvang van het concert: 20.15 uur
Toegangsprijs € 22,50
Tickets bestellen en informatie: www.westvest90.nl

Adres: Westvest90-kerk, Westvest 90-92, 3111 BZ Schiedam
Parkeren: betaald parkeren tot 20.00 uur

In verband met overheidsmaatregelen dient iedere bezoeker een coronatoegangsbewijs te laten zien bij binnenkomst. Kunt u hieraan niet voldoen, dan moet u helaas de toegang worden geweigerd.

Tekst: Westvest90-kerk
Bron foto-collage: Westvest90-kerk
(advertentie)

09-10-2021