Struinen over het erf van familie Van Staalduinen in Maasland

Met Vockestaert de Boer(in) op

Met Vockestaert de Boer(in) op

MAASLAND - Een kijkje nemen op een boerenerf en daar de dieren aaien en zuivel proeven? Natuur- en recreatiegebied Kraaiennest bezoeken en weidevogels spotten? Dit en nog veel meer kan zaterdagmiddag 11 mei tijdens 'Met Vockestaert de Boer op' bij de familie Van Staalduinen in Maasland.

Agrarische Natuurvereniging Vockestaert organiseert weer een gezellige en interessante 'Met Vockestaert de Boer op' voor jong en oud. Dit jaar op het bedrijf van de familie Van Staalduinen. Op zaterdag 11 mei stelt zij haar boerderij aan de Scheeweg 2 in Maasland open van 13.00 tot 16.00 uur.

Veel (kinder)activiteiten Kijk op de boerderij naar de koeien en de melkrobot. Er is een proeverij van lokale zuivel en de boerderijwinkel is geopend. “Een ijsje hoort er bij deze middag en bieden wij gratis aan” zegt Vockestaert. Kinderen kunnen meedoen aan de boerderijquiz waarmee zij een heus 'boerderijbewijs' kunnen behalen. Zij kunnen knutselen. En van alles vragen aan de boerin over wat ze willen weten over het boerenbedrijf.

Op excursie Via een wandeling van 15 minuten kom je bij het natuur- en recreatiegebied Kraaiennest. Liever niet lopen? Als alternatief vertrekt er regelmatig een trekker met huifkar vanaf het erf. Een bezoek aan het Kraaiennest is een uitgelezen kans om meer te horen over o.a. de plas, de weidevogels en de oeverzwaluwwand. Vrijwilligers vertellen welke maatregelen er genomen kunnen worden voor het behoud van de vogels. Deze excursie is ook leuk en leerzaam voor kinderen. “Verrekijkers zijn aanwezig, maar neem gerust je eigen verrekijker mee om alles goed te kunnen zien” geeft Vockestaert aan.

Gratis toegang
De toegang is gratis dankzij een bijdrage van gemeente Midden-Delfland, Fonds Schiedam-Vlaardingen, St. Groenfonds Midden-Delfland, Fonds1818 en Loswal de Bonnen. Bezoekers wordt verzocht zoveel mogelijk op de fiets te komen. Op www.vockestaert.nl staat meer informatie.

Tekst
Vockestaert

Fotografie
Fotolabel

01-05-2024