Deze 'Wattcher' kun je gratis lenen bij Servicepunt Woningverbetering

Met dit ding meet je elektriciteitsgebruik van elk apparaat in huis

Met dit ding meet je elektriciteitsgebruik van elk apparaat in huis

SCHIEDAM - Met dit apparaatje kun je meten wat het elektriciteitsverbruik is van een op het elektriciteitsnet aangesloten apparaat. Je kunt dit apparaat, Wattcher genaamd, gratis lenen bij het Servicepunt Woningverbetering Schiedam.

"Als inwoner van Schiedam mag je gratis een Wattcher lenen om je 'realtime' energieverbruik te meten. Een Wattcher kan hierdoor ook je sluipverbruik meten. Weet welke apparaten een hoog verbruik hebben en spaar energie. Wil jij een van de Wattchers lenen? Vraag hem aan via info@servicepuntwoningverbetering.nl of kom langs bij ons fysieke loket", schrijft het Servicepunt Woningverbetering Schiedam bij deze foto van de Wattcher.

Het fysieke loket van het Servicepunt Woningverbetering Schiedam vind je in het klantcontactcentrum van de gemeente Schiedam in het Stadskantoor. 

Met het apparaatje Wattcher maak je eenvoudig een draadloze verbinding met de elektriciteitsmeter. Je steekt de Wattcher in een stopcontact en vervolgens kun je erop aflezen wat het stroomverbruik is. Zet een apparaat aan of uit en je kunt het verschil aan gebruik aflezen. Je kunt zo bijvoorbeeld heel goed erachter komen wat het (onnodig) standby staan van apparaten aan stroomverbruik kost. 

Hier kun je een blog lezen van iemand die de Wattcher heeft getest in zijn huis.

Foto: de Wattcher (Instagram @servicepuntwoningverbetering)

28-09-2022