Raadsleden buigen zich over rattenprobleem, te hoge huur en kapotte lift

'Schandalige, mensonterende toestanden in flat Stulemeijerlaan'

'Schandalige, mensonterende toestanden in flat Stulemeijerlaan'

SCHIEDAM - Theo Keimpema woont sinds juli van dit jaar in de flat aan de Burgemeester Stulemeijerlaan in Nieuwland. Inmiddels weet hij dat er al verscheidene jaren een rattenprobleem is. De bewoners van de flat zullen blij zijn met hun nieuwe medebewoners, die jong en strijdvaardig is. "Ik heb er sinds ik hier woon al 22 kapotgemaakt", zegt hij.

Dagelijks klimt hij bijvoorbeeld op een keukentrap om de tegels van het verlaagde plafond op te lichten en te inspecteren of er nog ratten in de val gelopen zijn. Met het op de ratten jagen, daar houdt zijn strijdvaardigheid geenszins mee op. Hij heeft ook de publiciteit gezocht. En sinds hij actief is, is ook de saamhorigheid bij de flatbewoners gegroeid, zodat samen een vuist gemaakt kan worden tegen het probleem. Jan Willem de Boer sprak met hem. Dat kun je zien en horen door de afbeelding hierboven (afbeelding met pijltje) aan te klikken.

Jan Willem de Boer sprak ter plekke - waar het zoals Keimpema aanhaalt naar het nijlpaardenverblijf van Blijdorp ruikt -  ook met Monique Rotteveel, fractievoorzitter van Lokaal Onafhankelijk Schiedam (LOS). "Schandalig. Mensonterend is het. Ik weet niet wat ik zie en ruik hier", zijn haar woorden voor de situatie in de flat. "En dan de huren, 1500 euro voor 40m2 durven ze te vragen." Rotteveel ziet nog meer misstanden, zoals een lift die al weken niet functioneert in deze zes etages tellende flat, waar veel oudere mensen wonen die bijvoorbeeld op een rollator zijn aangewezen.

Ook Maarten Reuderink, fractievoorzitter van OuderenPartij Schiedam, is actief bezig met het probleem, zegt Rotteveel. Reuderink heeft de wijkregisseur Nieuwland, Darius Spencer, een brief gestuurd. Deze wijkregisseur heeft volgens Rotteveel veel te hoog van de toren geblazen, door een tijd geleden alweer te verkondigen dat het rattenprobleem snel zou zijn opgelost. 

 

afbeelding
afbeelding
afbeelding

25-10-2021