Artemis Westenberg is voorzitter van stichting die vindt:

Mens is klaar om voor 2033 voet op Mars te zetten

Mens is klaar om voor 2033 voet op Mars te zetten

SCHIEDAM - Dit weekeinde was er internationaal veel aandacht voor de naar 14 april aanstaande uitgestelde testvlucht van een helikoptertje op de planeet Mars. De NOS liet op de radio de in Schiedam opgegroeide Artemis Westenberg aan het woord. Zij is voorzitter van Stichting Mars Society, die vindt dat de mens klaar is om vóór 2033 voet op Mars te zetten.

Eind 1999 werd in Nederland een afdeling opgericht van de Internationale Mars Society. Sinds december 2000 staat de Stichting Mars Society geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Artemis Westenberg (1958) is voorzitter van de stichting. Uit de stichting ontstond ook het bedrijf Explore Mars, waarbij zij betrokken is.

Doelstelling van stichting en bedrijf zijn om mensen op Mars te krijgen. "We zijn er klaar voor. Mars is ver weg, maar we zijn er veel beter op voorbereid mensen naar Mars te sturen dan we bij het begin van het ruimtetijdperk waren om naar de Maan te gaan. Als de wil er is, kunnen de eerste teams binnen tien jaar op Mars zijn."

Foto: door NASA - http://solarsystem.nasa.gov/multimedia/gallery/Mars__atmosphere.jpg, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=753960

12-04-2021