Meiden op avontuur bij scouting

Meiden op avontuur bij scouting

SCHIEDAM - Om nu eens een keertje vooral aan jonge meiden te laten zien hoe avontuurlijk scouting is, organiseert de Scouting Tono-groep zaterdag een speciale meidendag. Speciaal voor meiden van 4 tot 7 jaar.

Hoewel al jaren gemengd is de Scouting Tono-groep van oorsprong een scoutinggroep voor meisjes. Van 1934 tot 1985 konden er ook alleen maar meiden lid worden. Nu beleven zowel meiden als jongens het spel van scouting samen.

Om toch speciaal aan de meiden te laten zien hoe afwisselend en uitdagend scouting is worden zaterdag 27 januari in het bijzonder de meiden tussen de 4 en 7 jaar uitgenodigd om langs te komen. De bevers, zoals kinderen in deze leeftijd heten bij scouting, nemen die meiden dan mee in hun wekelijkse activiteiten.

Kinderen van 4 tot 7 jaar spelen bij scouting in het fantasieland Hotsjitonia, zo begint Megan Spruit, die als beverleidster Keet Kleur genoemd wordt. Daar wonen leuke en gekke figuren, zoals Keet Kleur die altijd met kleuren bezig is of Bas Bos die met de natuur bezig is. Zo zijn ze op een leuke en, vaak ongemerkt, leerzame manier bezig met natuur, samenwerken, uitdagingen aangaan en gewoon heel veel leuke dingen doen.

Meisjes die gewoon eens mee willen doen wordt wel gevraagd zich aan te melden. Dan kan via www.scoutingtono.nl/meidendag.

Van 13:30 tot 15:30 uur zijn ze dan welkom in het groepshuis van de Scouting Tono-groep, de voormalige boerderij Landvreugd aan de Sweelinksingel 7 in Schiedam-Groenoord. Deelname is gratis en verder vrijblijvend. “We hebben het er met de huidige kinderen al een paar keer over gehad, en die zijn echt heel enthousiast” zo sluit Megan af.

Fotografie:
Scouting Tono-groep

23-01-2024