Meerjarige financiële steun Roparun voor Daniel den Hoed

Meerjarige financiële steun Roparun voor Daniel den Hoed

SCHIEDAM/ROTTERDAM – Het Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam krijgt de komende jaren financiële steun van de in Schiedam gevestigde Stichting Roparun. In totaal omvat het partnerschap 300 duizend euro in de komende drie jaar. Zaterdag werd de directie van het Familiehuis blij verrast tijdens de open dag van de Roparun in Rotterdam.

Het Familiehuis biedt met zo’n 8000 overnachtingen per jaar een tijdelijk tweede thuis voor kankerpatiënten en hun naasten, op loopafstand van het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam. Tijdens de moeilijke periode van ziekte en behandeling, kan men hierdoor dichtbij elkaar blijven en ervaart men steun van naasten, lotgenoten en vrijwilligers, hetgeen een positieve bijdrage levert aan het welzijn van zowel patiënten als familieleden.
 
Roparun-directeur Lesly Wolters zegt blij te zijn met de meerjarige samenwerking: ‘’Wij zijn met een aantal organisaties die dicht bij ons staan een langdurige samenwerking aan het starten. Zo zijn deze prachtige doelen voor een langere periode verzekerd van steun. Het Familiehuis Daniel den Hoed is zo’n mooie organisatie met een belangrijk doel. Hand in hand is deze organisatie met Roparun meegegroeid en daar zijn wij trots op.’’
 
Ook directeur Rachel Maréchal van het Familiehuis is blij met de toegezegde donatie van Stichting Roparun: “De deelnemers van de Roparun dragen het Familiehuis al van oudsher een warm hart toe en we zijn dankbaar dat we mede dankzij hun steun destijds het nieuwe en grotere logeerhuis hebben kunnen realiseren. We vinden het belangrijk dat een logeerverblijf voor iedereen binnen onze doelgroep haalbaar is en trachten daarom de eigen bijdrage voor gasten, op dit moment 25 euro per kamer per nacht, zo laag mogelijk te houden. We blijven daarvoor afhankelijk van giften en donaties van derden. Deze structurele bijdrage van de Roparun brengt ons weer een belangrijke stap dichter bij dit doel.”
 
De Roparun is een jaarlijkse non-stop estafetteloop die jaarlijks tijdens Pinksteren gehouden wordt. Teams lopen en fietsen vanuit Frankrijk en Twente naar Rotterdam. Het geld dat zij daarmee inzamelen wordt gebruikt om het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker te maken. Editie 2024 vindt plaats van 18 tot en met 20 mei. Teams kunnen zich voor aankomend jaar tot en met 31 december aanmelden via www.roparun.nl.

Fotobijschrift
Rachel Maréchal (directeur Familiehuis Daniel den Hoed) neemt een cheque in ontvangst uit handen van Michael Arbman, voorzitter van Stichting Roparun.

Foto:
Roparun - Johan Verbeek.

29-10-2023