In de Grote- of Sint Janskerk

Stichting Matthäus Passion: meer dan 25 jaar uitvoeringen

Stichting Matthäus Passion:  meer dan 25 jaar uitvoeringen

SCHIEDAM - Het belooft weer een heel mooie editie te worden van de Matthäus Passion. Ook nu met topsolisten en een mooi koor: het Schiedams Bachkoor onder leiding van Bas van Houte.

Nieuw is dat het affiche dit jaar is ontworpen door de bekende Schiedamse kunstenaar Theo Gootjes. Je kunt het affiche vinden op de website onder het kopje: Matthaus Passion 2024. Het beeld van Sjef Henderickx, 't Lam, staat vanaf nu centraal in het nieuwe beeldmerk. De weduwe van Sjef heeft toestemming gegeven om het bekende Schiedamse kunstwerk te gebruiken bij de PR.

Emeritus dominee Dolf Tielkemeijer maakte de foto, Theo Gootjes ontwierp het affiche. Een echte Schiedamse co-productie. Na 28 jaar werd het tijd voor nieuws. De uitvoering van Bachs Matthäus Passion behoeft een Schiedams en meer inclusief tintje. En liturgisch past een lam natuurlijk ook heel goed bij de Matthäus Passion.

Ook wordt, in samenwerking met ZWART NAZARETH van de Gebroeders Kramers, weer een fles BachKorenwijn uitgegeven. Theo Gootjes tekende ook hier voor het ontwerp van het etiket.

BachKorenwijn heeft een heerlijke zachte smaak met een echt vleugje Bach. Bestellen kan via de website. Levering gaat via Wijnhuis Oranje. Door de aanschaf van BachKorenwijn steunt u dit project en wordt een mooie Schiedamse traditie in stand gehouden: een prachtig Schiedams relatiegeschenk.

Informatie
Datum: Woensdag 20 maart, 2024
Kerk open: 18.30 uur
Aanvang: 19.15 uur
Einde: 22.30 uur

Toegang: € 35,- in de voorverkoop

Bestellen via: Link.

Voorverkoop adressen
S’dam infopunt in De Waag, Lange Kerkstraat 39.
Boekhandel Post Scriptum, Hof van Spaland 31.
Het Schiedams Boekhuis, Hoogstraat 106.

Er zijn ook kaarten beschikbaar bij de zangers van het Schiedams Bachkoor.

Wilt u de uitvoering bezoeken en bent u gebonden aan een rolstoel? U bent ook meer dan welkom. Neem in dat geval z.s.m. contact op via matthausschiedam@gmail.com. Dan sturen wij u en uw begeleider alle informatie over de toegang tot de kerk.

Foto:
Stichting Matthäus Passion Schiedam

17-02-2024