Han van der Horst voert tijdelijk redactie Historische Vereniging Schiedam

Marianne Ames legt redactie Nieuwsbrief HVS neer

Marianne Ames legt redactie Nieuwsbrief HVS neer

SCHIEDAM - Marianne Ames heeft de redactie van de Nieuwsbrief neergelegd. Jarenlang heeft zij ervoor gezorgd dat de leden van de Historische Vereniging Schiedam minstens een keer per maand een overzicht kregen van voor hen belangrijke berichten.

Desgevraagd verklaarde zij zelf niet te weten wanneer zij deze taak op zich nam. Wel dat ze het later combineerde met het voorzitterschap van de Historische Vereniging.

Het bestuur is Marianne zeer dankbaar voor haar inzet. 'Zonder haar was de Nieuwsbrief geen vaste gast geweest in menig mailbox. Ze heeft een wezenlijke rol gespeeld in de communicatie,' aldus het bestuur.

Voorlopig neemt voorzitter Han van der Horst de redactie van de Nieuwsbrief over. 

De formule van de Nieuwsbrief blijft hetzelfde: eenvoudig in uitvoering is dit communicatiemiddel van en voor leden. Het neemt actualiteiten op die voor hen interessant zijn en dus iets met de geschiedenis en Schiedam (met ruime omgeving) te maken hebben.

'Voor echt geschiedkundige bijdragen moeten de mensen bij het magazine Scyedam zijn. De Nieuwsbrief geeft wel ruimte als iemand ergens zijn of haar hart over wil luchten. Ook zijn we dankbaar voor tips van bijeenkomsten en gebeurtenissen die de aandacht van HVS-leden verdienen,' aldus het bestuur.

Nogmaals dank aan Marianne voor haar inspanningen.

Tekst
HVS

Foto
Marianne Ames bij een activiteit van de HVS, een bijzondere bloemlegging op de oude rooms-katholieke begraafplaats aan de Vlaardingerdijk, ter gelegenheid van de expositie 'begraven branders' die samen met het Jenevermuseum werd georganiseerd, rechts museumdirecteur Diederik von Bönninghausen

18-04-2024