Margreet verhuisde van stad naar platteland en schreef er een boek over

Margreet  verhuisde van stad naar platteland en schreef er een boek over

SCHIEDAM/WIJK BIJ DUURSTEDE - Afgelopen zaterdag is ‘Ik vertrek naar het platteland’ verschenen, het vierde boek van Margreet Feenstra. Margreet en haar echtgenoot dreven zeven jaar lang een bed & breakfast in Schiedam, verhuisden vervolgens naar Zeist en daarna naar het buitengebied van Wijk bij Duurstede. 

Magreet Feenstra omschrijft zichzelf als acteur, auteur en avonturier. Zij heeft al heel wat omzwervingen door ons land gemaakt. "Ik ben in Vlissingen geboren en heb in Amsterdam gewoond. Daarna heb ik van 1994 tot 2001 in Schiedam gewoond. Vanwege de liefde was ik naar Schiedam getogen. Ik heb in Schiedam met mijn echtgenoot Erick Schoenmakers ook een B&B opgericht en gerund. We zijn in de Van Ruysdaellaan begonnen met een B&B met twee kamers. Omdat dit al vrij snel steeds vol zat, hebben we het leegstaande Schippersinternaat aan de Schoolstraat 15 gekocht, het hoekhuis met het torentje. Hier konden we 12 personen herbergen voor B&B. Daarnaast heb ik in die tijd artikelen geschreven, onder meer voor het tijdschrift Musis. Verder heb ik een tijdje op het Stadskantoor gewerkt bij de afdeling Gemeentewerken. Vanwege een nieuwe baan van mijn echtgenoot hebben we Schiedam vaarwel gezegd en zijn we naar de provincie Utrecht verhuisd." 

Zij omschrijft het boek als een 'autobiografische feel good story waarin de hoofdpersoon verhaalt over wat zij en haar echtgenoot meemaken als ze verhuizen van de chique lommerrijke plaats Zeist naar het open rivierenlandschap in het buitengebied van Wijk bij Duurstede. Is het echt zo idyllisch om op het platteland te wonen? Kan de schrijfster wennen aan haar nieuwe omgeving? En hoe reageert ze op het slechte nieuws dat plotseling hun leven op de kop zet?'

Margreet Feenstra (1968) schreef eerder de boeken ‘Samengestelde gezinnen’, ‘Zeg maar ja tegen theatersport en improvisatietheater’ en ‘Daarom wil ik geen kinderen’. De afgelopen anderhalf jaar heeft ze als columnist over het buitenleven gepubliceerd in het landelijke tijdschrift Seasons.

ISBN nummer 9789464050486
116 pagina’s
Prijs: 18,45 euro 

15-12-2022