In ’t Huis te Poort

Margaretha Consort - Sweet Quarantine

Margaretha Consort - Sweet Quarantine

SCHIEDAM - Margaretha Consort, een Nederlandse oude-muziekensemble, zal op vrijdagavond 29 oktober aanstaande voor de eerste keer in ’t Huis te Poort op de Dam in Schiedam te horen zijn.

Het Margaretha Consort bestaat uit een vaste kern van musici onder leiding van celliste/gambiste Marit Broekroelofs. Het ensemble heeft zich de afgelopen jaren weten te profileren door afwisselende en boeiende programma’s te maken, met gevoel voor historie en dramaturgie. 

De coronacrisis was ook voor musici een zware tijd. Marit Broekroelofs en haar Margaretha Consort maakten van de nood een deugd en namen in de lockdown-periode de korte cd Sweet Quarantine op: barokmuziek voor moeilijke tijden. Deze muziek krijgt op 29 oktober een live-uitvoering in ’t Huis te Poort. Dan brengt het ensemble muziek van o.a. Huijgens, Dowland, Schütz, Buxtehude en Purcell ten gehore.

Met Margreet Rietveld, sopraan, Marjon Strijk, sopraan, Sascha Mommertz, blokfluit, Marit Broekroelofs, viola da gamba en David Mackor, theorbe.

Vrijdag 29 oktober 2021, 20.15 uur
Toegang € 25,-
’t Huis te Poort, Dam 30, Schiedam
www.thuistepoort.nl

Informatie en reserveren via e-mail aan Ad van der Kouwe: advanderkouwe@gmail.com onder vermelding van de concertdatum en het aantal kaarten. 

Toelating volgens de geldende coronarichtlijnen.

Foto: Margaretha Consort

18-10-2021